Türkiye “Offshore”un gücüyle devam edecek

Türkiye yeni noktalarda enerji keşfine hız veriyor

Türkiye “Offshore”un gücüyle devam edecek

Türkiye çevresindeki sularda enerji keşfi “Offshore” ile uçacak

İtalyan devi Leonardo Helicopters’in bu yıl 10.’cusunu gerçekleştirdiği Oil&Gas Semineri Antalya’da düzenlendi. Offshore ve enerji sektörünü bir araya getiren dünyanın önemli etkinliklerinden biri olan Oil&Gas seminerine Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ve ile birlikte sektördeki 150’nin üzerinde önemli isim katıldı.

Kaan Air’ın Türkiye “münhasır” distribütörlüğünü yürütmekte olduğu İtalyan helikopter üreticisi Leonardo Helicopters’in ev sahipliğini üstlendiği dünya devlerini biraraya getiren Oil&Gas Semineri’nin 10’uncusu, 28-29 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti..

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ve Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi Satınalma ve Lojistik Departmanı’nın Başkanı Mehmet Yavuz Gencer ile birlikte sektördeki 150’nin üzerinde önemli ismin katılımıyla gerçekleşen seminerde Leonardo Helicopters, denizlerden enerji temininde havacılığın desteğinin önemine vurgu yaparak deniz üstü helikopter operasyonlarına olan talebin artışına dikkat çekti. Küresel çapta hizmet veren OFFSHORE helikopterlerinin teknoloji sunumu gerçekleştirildi.

“Offshore” operasyonlarımız genişleyecek”

 Kaan Havacılık Genel Müdürü M. Kemal Süler, “Kaan Air olarak, Türkiye’nin kendi sularında yürüttüğü petrol aramacılığı faaliyetlerinde “Fatih” sondaj gemimize Leonardo Helicopters’in üretimi olan 2 adet AW189 modeli helikopter ile “Offshore” hizmeti veriyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez de yakın zamanda helikopterimiz ile gelerek “Fatih”te denetlemelerde bulundu. Türkiye’de “Offshore” açısından yeni bir dönem başlıyor.  Derin denizlerimize ilave olarak sığ denizlerimizde de petrol arama faaliyetleri başlanacak ve “Offshore” operasyonlarımız genişleyecek. Türkiye “Offshore”un gücüyle enerji keşiflerine “tam gaz” devam edecek. Türkiye çevresindeki sularda enerji keşfi “Offshore”un verdiği destek ile büyüyecek ” dedi.

“Sürdürülebilir enerji bir arzı temel ihtiyaçtır”

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, “Gelecek nesillerimiz için güvenli ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Offshore havacılık faaliyetleri ile desteklenen güvenli, rekabetçi ve çevresel açıdan sürdürülebilir enerji bir arzı, modern toplumlarımız, endüstrilerimiz, evlerimiz ve yaşam tarzımız için temel bir ihtyaçtır. Bu kapsamda Kaan Havacılık, açık deniz operasyonları için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirildi. Türk Petrolleri (TPAO) ile yapılan anlaşma çerçevesinde Türkiye'nin önde gelen havacılık şirketlerinden biri olan Kaan Havacılık, Akdeniz'de derin su sondajı yapmakta olan "Fatih" gemisine deniz üstü operasyonlarına başladı. Kaan Havacılık’ın Offshore’da, Türkiye Petrolleri (TPAO) ile birlikte uluslararası petrol ve gaz operasyonlarını, uluslararası kalite ve standartlarda gerçekleştireceğine inanıyorum” diye konuştu.

“TPAO’nun 2017’de günlük ortalama üretimi 100 bin varilden fazla”

Enerji sektöründe birçok ilke imza atan bir şirket olan Türk Petrolleri’nin son 10 yılda, 11 bin 600 kilometrekarelik arazi ve 99 bin  kilometrekarelik deniz alanı üzerinde gerçekleşen incelemeler ile sismik veriler topladığını belirten Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi Satınalma ve Lojistik Departmanı’nın Başkanı Mehmet Yavuz Gencer de, “Geçtiğimiz on yılda karada 400'ü aşkın keşif kuyusu açılmış ve 300 milyon varil petrol üretilmiştir. Türkiye Petrolleri’nin 2017’de günlük ortalama üretimi 100 bin varilden fazladır” dedi.

Gencer, “Offshore işbirlikleri ile hedefimiz Türkiye çevresindeki sularda daha az keşfedilen bölgelere odaklanmak, mevcut üretim bölgelerimizin üretim kapasitesini yeni teknolojiler kullanarak artırmak. Alışılmamış sondaj yöntemlerine özel önem vereceğiz. Uluslararası petrol ve gaz şirketleri ile karlı ortaklıklar kurmak için fırsatları yakından takip ediyoruz. Yerel şirketleri, keşif ve üretim aşamalarında kullanılan ekipman ve yazılım üretiminde yer almaya teşvik edeceğiz” diye konuştu.

Kaan Air Hakkında

2000 Yılında Başarı Holding bünyesinde kurulan Kaan Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Dünyanın en büyük helikopter üreticilerinden; İtalyan Leonardo Helicopters ve Russian Helikopters/ Kamov’un Türkiye Distribütörlüklerini yürütmektedir.

Leonardo Helicopters’ın Türkiye’deki Pazar payını hızla artıran Kaan Air, 2017’de de ABD’li iş jeti üreticisi Gulfstream’in Türkiye Ticari Satışlar Temsilcisi oldu. Kaan Air’in, İstanbul Ayazağa ‘da 22 dönümlük bir alan üzerine kurulmuş olan tesisinde yaklaşık 16 helikopter hangarlama kapasitesi olup tesis aynı zamanda Türkiye’nin tescilli en büyük heliportu olmasının yanı sıra Leonardo Helicopters’in JAR145 standartlarında “Bölgesel Bakım Ve Onarım Merkezi”dir. Kaan Air müşterilerine   helikopter satışının yanı sıra kiralama, VIP taşımacılık, hava taksi, helikopter turları, havadan fotoğraf ve film çekim faaliyetleri dışında, hangarlama, heliport, yedek parça desteği, uçuş planlama (dispatch) servisi, yakıt desteği gibi alanlarda da geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır.

Kaan Air, dünyanın önde gelen farklı kategorideki helikopter üreticilerinin “exclusive” distribütörlüğünün yanı sıra orman yangınları ile havadan mücadele, elektrik iletim hatlarının havadan takibi, offshore, EMS gibi devlet ve özel sektöre gerçekleştirdiği önemli projelerle pazardaki varlığını her geçen gün büyütmeye devam etmektedir.

Kaan Air, Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Avustralya, Almanya ve İtalya’daki ortaklık ve iştirakleri ile yurt dışında da önemli projelerde yer almaktadır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 29.11.2018 13:04
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.