TÜYAP 37. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI’NDA!

Fuarcılık Yapım A.Ş. ile birlikte düzenlediği 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda yayıncılıkla ilgili önemli konuları, alanında uzman isimlerle tartışıyor.

TÜYAP 37. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI’NDA!

TÜYAP Türkiye’de yayıncılık sektöründe faaliyet gösteren yayıncıları ve yayın dağıtımcılarını temsil eden Türkiye Yayıncılar Birliği; TÜYAP Tüm Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10-18 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen fuarda Türkiye Yayıncılar Birliği; sabit kitap fiyatı ve okuma kültürü üzerine iki dikkat çekici panelin yanı sıra illüstratörler ve yayıncıları bir araya getirecek bir buluşma da düzenleyecek.

 

Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (International Publishers Association–IPA) Türkiye’yi temsil eden tek üyesi Türkiye Yayıncılar Birliği; yayıncılık mesleğini geliştirmek, sektörel sorunları çözmek, korsanla mücadeleye destek sağlamak, telif hakları ile yayınlama özgürlüğünü korumak, okuma kültürünün gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’yi uluslararası boyutta bir yayıncılık merkezi haline getirmek için çalışıyor. 1985 yılında kurulan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ise Kenan Kocatürk tarafından yürütülüyor.

 

Türkiye Yayıncılar Birliği, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ile birlikte düzenlediği 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda yine, yurt dışından konukların davetli olduğu ve yayıncılık alanında önemli konuların tartışılacağı uluslararası etkinliklerle yer alıyor. Türkiye Yayıncılar Birliği fuar kapsamında 11 Kasım Pazar günü; Fransız Kültür Merkezi’nin desteğiyle Güçlü ve Çeşitli Bir Piyasa İçin Sabit Kitap Fiyatı: Fransa Örneği panelini, Frankfurt Kitap Fuarı’nın desteğiyle ise Okuma Kültürü ve Eğitim-Öğretim Kurumlarındaki Uygulamalar: Almanya Örneği panelini gerçekleştirecek. Türkiye Yayıncılar Birliği, TÜYAP iş birliğinde ayrıca 13 Kasım Salı günü illüstratörleri yayıncılarla bir araya getirmek üzere profesyonel bir buluşma düzenliyor.

 

Güçlü ve Çeşitli Bir Piyasa İçin Sabit Kitap Fiyatı: Fransa Örneği

Türkiye Yayıncılar Birliği, Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla; Türkiye çapında gerek yayıncılık sektöründeki tüm paydaşları gerekse tüm okurları yakından ilgilendiren önemli bir panelin gerçekleştirilmesine öncülük ediyor. Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk’ün yöneteceği Güçlü ve Çeşitli Bir Piyasa İçin Sabit Kitap Fiyatı: Fransa Örneği başlıklı panele; Fransa’dan BIEF-Uluslararası Fransız Yayıncılar Birliği eski Başkanı, ekonomist, sosyolog Jean-Guy Boin ve Fransız Kültür Bakanlığı Kitap Ekonomisi Bölümü Başkanı Rémi Gimazane konuk olacak. 11 Kasım Pazar günü 13.30-14.30 saatleri arasında Karadeniz Salonu’nda gerçekleşecek panelde Boin ve Gimazane, Fransa’daki Sabit Fiyat Yasası’nı ve güncel uygulamalarını, yasanın yayıncılık dünyasına, bağımsız kitabevlerinin güçlenmesine, okuma kültürünün ve dağıtım sisteminin gelişmesine faydalarını anlatacaklar.

 

Okuma Kültürü ve Eğitim-Öğretim Kurumlarındaki Uygulamalar: Almanya Örneği

Türkiye Yayıncılar Birliği, Türkiye’de okuma kültürünün gelişmesinin ve yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla girişimlerini sürdürüyor. Frankfurt Kitap Fuarı’nın desteğiyle 11 Kasım Pazar günü 14.30-15.30 saatleri arasında Karadeniz Salonu’nda düzenlenen Okuma Kültürü ve Eğitim-Öğretim Kurumlarındaki Uygulamalar: Almanya Örneği başlıklı paneli Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Özgür Akın yönetecek. Almanya’dan konuk konuşmacılar Litcam Direktörü Karin Plötz ve Education 360° CEO ve Kurucusu Dr. Anja Hagen panelde, Almanya’da okuma kültürünün geliştirilmesine ve bu konuda eğitim-öğretim kurumlarındaki uygulamalara değinecekler. Plötz ve Hagen ayrıca; bu konuda STK’ların rolü, okullarla yapılan çalışmalar, devletle yapılan iş birlikleri, eğitim sisteminde kaliteli bir müfredatın nasıl oluşturulabileceği konularında da deneyimlerini paylaşacaklar.

 

İllüstratörler Yayıncılarla İstanbul Kitap Fuarı’nda Buluşuyor!

37. TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında, Türkiye Yayıncılar Birliği ve TÜYAP iş birliğiyle, illüstratörleri yayıncılarla bir araya getirecek profesyonel bir buluşma düzenleniyor. 13 Kasım Salı günü 10.30-13.30 saatleri arasında Marmara Salonu’nda gerçekleşecek buluşma, tüm çocuk ve gençlik yayıncıları ve illüstratörlerin katılımına açık olacak. Yayınevi yetkilileri ile illüstratörlerin bir araya geleceği özel görüşmelerde, illüstratörler portfolyolarını doğrudan yayıncılara sunarak işlerini tanıtma fırsatı yakalayacaklar.

 

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10-18 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan TÜYAP 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı; hafta sonu 10.00-20.00, hafta içi ve 18 Kasım’da ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler:
Tarih: 12.11.2018 10:26
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.