ÜCRETSİZ TİYATRO ŞÖLENİ!

Bulancak Belediyesi ve Sadri Alışık Kültür Merkezi organizasyonu ile Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun sahnelediği “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı çocuk oyunu Bulancaklı çocuklarla buluşacak.

ÜCRETSİZ TİYATRO ŞÖLENİ!

15 Aralık 2018 Cumartesi günü 12.00 – 14.00 saatlerinde iki seans, 
16 Aralık 2018 Pazar günü 12.00 – 14.00 saatlerinde iki seans 
olmak üzere 4 kez sahnelenecek oyun ücretsiz olarak Bulancaklı çocuklarla buluşacak.
Çocuklarda çevre bilinci ve hayvan sevgisi oluşturmak için Türk Çocuk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı çocuk oyunu 8 yıldır Ülkemizin dört bir yanında sahnelenerek çocuklarla buluşuyor.
Oyun, 4 – 12 yaş aralığındaki çocuklara hitap eden onlara doğa, çevre ve hayvan sevgisini aşılamayı amaçlayan tamamen ücretsiz sergilenen müzikli, şarkılı ve danslı bir çocuk oyunu olup, oyunu izlemeye gelen çocuklara oyun sonunda ücretsiz hediyeler dağıtılacaktır.

4-12 yaş arasındaki tüm çocukları oyunu izlemeye  davet eden Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Onların eğitiminde; aile ve okul gibi çevreleriyle etkileşimlerini artıracak sosyal faaliyetleri de önemsiyoruz. Çevre, doğa ve hayvan sevgisi gibi önemli bir konuda bilinçlenmelerine vesile olacak çocuk oyunumuzu keyifle izleyeceklerini düşünüyor, hepsini sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Bulancak Kaymakamlığı 75. Yıl Halk Kütüphanesi Tiyatro Salonunda sahnelenecek oyunun ücretsiz davetiyeleri Bulancak Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden temin edilebilir.

Oyun Özeti:
‘La Fonten Orman Mahkemesi’nde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor, neleri yapmamaları gerektiği anlatılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 07.12.2018 14:31
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.