Vali Yazıcı gazetecilerle biraraya geldi

Valiler kararnamesi ile Haziran ayında Antalya’ya atanan Vali Ersin Yazıcı, Antalya’da bulunan özel bir işletmede bölgede görev yapmakta olan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Koronavirüs önlemleri kapsamında katılımcı sayısının s

Vali Yazıcı gazetecilerle biraraya geldi

Turist sayısı ve kentteki koronavirüs ile ilgili yapılan denetim ve çalışmalar hakkında bilgi veren Yazıcı, koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerin sıklıkla devam edeceğini duyurdu. Yurt genelinde düğünlerde sosyal mesafe kurallarına pek dikkat edilmediğinin altını çizen Yazıcı, Antalya'da polis ve jandarma ekiplerinin, düğünün başlangıcından sonuna kadar takip ettiğini aktardı.  Koronavirüs tedbirleri kapsamında il genelinde sık sık denetim yaptıklarını belirten Ersin Yazıcı, gece kulüpleri ve diskotek gibi eğlence alanlarının açılmadığını vurgulayarak, kafe bar şeklinde ruhsatı olan yerlerin açıldığını aktardı. Tarihi Kaleiçi'nde yoğun denetim yaptıklarını anlatan Yazıcı, bayramdan önce ve sonra yüksek ses şikayetleri nedeniyle denetimleri yoğunlaştırdıklarının altını çizdi.

 

“Basın 4. Kuvvettir”

Vali Yazıcı;  “Basın mensupları yayın yapmakta oldukları bölgelerde vatandaş ile aradaki güçlü bağların kurulmasına vesile olandır. Türkiye’de turizmin başkenti olan Antalya’mızda da değerlerine sahip, duyarlı yayıncılık yapan basın mensupları ile iletişim halinde olmaya özen göstereceğiz. Tüm kurumların Antalya da bölge temsilcilikleri bulunmakta. Dolayısıyla Antalya da basın yapılanmamız son derece kuvvetli olduğunu görmekteyim. Sizlerle birlikte inşallah Antalya’nın gelişimi ve sorunları çözümünde birlikte omuz omuza görev yapacağız. Basın dördüncü kuvvettir, bir şehrin vazgeçilmez unsurudur. Üzerimde 2,5 milyonluk bir şehrin sorumluluğunu taşırken çalışmalarımızı vatandaş ile buluşturacağımız tarafsız bir köprüdür, ben böyle düşünmekteyim” dedi.

 

“Cezalar caydırıcı olacak”

Vali Yazıcı, "Kafe ve barlarla ilgili bayram süresince yoğunluğumuz oldu, insanları çok rahatsız etmedik ama biz düzenli olarak tüm iş yerlerimizi denetliyoruz. Ceza noktasında denetim sayısına göre ceza kesilen işletme sayısı az. Gitmediğimiz dokunmadığımız iş yeri kalmadı. Antalya'da genel olarak bilinçli esnaf kitlesi var. Bu noktada memnunum. Herkes bu şehre güvenip gelebilir çağrısında bulunuyorum. Düğünlerde sosyal mesafenin bazı yerlerde ihlal edildiğini belirten Yazıcı, "Yaklaşık 20 gündür polis ve jandarma ekiplerimiz düğün bitinceye kadar orada oluyor. Ekipler düğünü baştan sona kadar takip ediyor" açıklamasında bulundu.

 

“Öncelik eğitim!...”

Her daim eğitimin birinci önceliği olduğunu aktaran Yazıcı, "Geleceğin teminatı çocuklarımızla ve gençlerimizle ilgili birtakım uygulama ve projelerimiz olacak. Modern çağda ilgililerle bir araya gelip Antalya'mıza özgün eğitimde farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Geriye kalan bazı mahallelerdeki okulları gün yüzüne çıkaracağız, oralarda bir hareketlenme farkındalık oluşturma gayreti içinde olacağız. Eğitimle ilgili çalışmalarımıza destek vermenizi istiyorum. Okuma alışkanlığı konusunda takıntılı bir idareciyimdir, her okulda okuma saati düzenlemesi olacak. Çocuğumuzun okuma alışkanlığını kazanmasını sağlamış olacağız. Devlet okullarında da Gündoğmuş'tan Kaş'a tüm okullarda tek ön şartım bu olacak" dedi.

 

“Masa başında değil, sahada olacağım”

Yazıcı “Antalya’da göreve geldiğim andan itibaren, görüşmek isteyen sayısı da oldukça fazla olduğunu tespit ediyoruz. Bu aşamada, öncelikle şehrin sorunlarıyla bulunduğu STK'ya da çeşitli örgütler ile kendileri ile ilgili sorun ve talepleri bilen kitlelerle bir araya gelmeye gayret gösteriyorum. Genellikle gruplarla kısa süre içerisinde görüşmeye gayret gösterdim. 2.5 milyonluk bir şehir de bu görüşmeleri artık bitirmek istiyoruz. İlçelere giderek şehri görerek tanımak istiyorum” diyerek masa başında değil sahada görev yapacağının altını çizdi.

 

“Antalya'da Kovid-19 hastası var”

Vali Yazıcı, “Kovid-19  ile ilgili şunu söylemek isterim ki 9 tane yoğun bakımda 5 tane entübe hastamız var. Uzun süredir bu rakamlar bir aşağı bir yukarı böyle devam ediyor. Yoğun bakım da ki hasta sayımız benim için bir kriter. Ancak son günlerde vaka sayısında artış var, rakamları söylemek istemiyorum. Ancak şehri tehlikeye sokacak bir sayıda değil. Dolayısıyla güvenli bir şehir olduğumuzu dünya ya açık dünya ya en güzel hizmeti veren bir şehir olduğumuzu sık sık ifade ediyorum. Türkiye genelinde olduğu gibi bir artış var ancak Nüfusa orantı da Antalya en iyi ve güvenli şehirler arasında yer almaktadır” dedi.

 

“Kendime güveniyorum”

Vali Yazıcı, “Esnaf odaları ve kurumlar ile daima temas halinde oldum. Esnaf odaları ve ticaret sanayi odaları ile bir araya geldim. İlçede ki berberden taksiciye, şehrin nabzını en iyi tutan kitleler olduğunu biliyorum. Şehrin dertlerinin fotoğrafını çeken bu iş insanlarıdır. Onlarla sık sık bir araya gelerek nabız yoklayacağım. Bunu hep yaptım, Antalya'da da bunu yapmaya devam edeceğim. İnşallah Antalya’mızda uzun süre görev yapıp arkamızdan güzel sözler ve izler ile ayrılmak nasip olur. Tüm heyecanım ile gayret göstererek bu hissiyatı sağlamaya çalışacağım. Kendime bu konuda güveniyorum” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 13.08.2020 09:46
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.