'WhatsAppSiliyoruz' Twitter'da TT oldu!

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik 'zorunlu güncelleme' kararının ardından uygulama mağazalarında alternatif mesajlaşma uygulamaları ilgi görmeye başladı. Sosyal ağ Twitter'da 'WhatsAppSiliyoruz' kampanyası birinci sıraya yükseldi.

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararının ardından uygulama mağazalarında alternatif mesajlaşma uygulamaları ilgi görmeye başladı.  Sosyal ağ Twitter'da "WhatsAppSiliyoruz" kampanyası birinci sıraya yükseldi.

Kısa süre önce WhatsApp gizlilik politikasında değişiklik yaptığını ve kullanıcı verilerinin Facebook'la paylaşılacağını açıkladı. Yeni kullanıcı sözleşmesini kabul eden WhatsApp'ı kullanmaya devam edecek. Fakat sözleşmeye onay vermeyenler ise 8 Şubat'tan itibaren WhatsApp'ı kullanamayacak. Bu durum tüm dünyada büyük tepki çekti.

 

Peki alternatif mesajlaşma programları neler?

Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'da, Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada "Telegram Messenger" yer aldı.

İkinci sırada, Tesla ve SpaceX Üst Yöneticisi Elon Musk'ın WhatsApp'a karşılık önerdiği "Signal" uygulaması bulunurken, WhatsApp üçüncü sıraya geriledi.

WhatsApp'ın hemen ardından Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli anlık mesajlaşma uygulaması BiP listenin üst sıralarında kendisine yer buldu.

 Android'in uygulama mağazası Play Store'da da en çok indirilen mesajlaşma uygulaması Telegram Messenger oldu. WhatsApp, Play Store'da ikinciliğe gerilerken, onu yerli uygulama BiP takip etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 10.01.2021 01:38
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.