Yılbaşı sofralarına lezzetli dokunuş

Yılın son akşam yemeğini evde yemek isteyenler menü araştırmalarına başladı. Sevdiklerimiz ile birlikte geçirdiğimiz yeni yıl yemeğinin olmazsa olmazı ise peynirler. Muratbey, yılbaşı sofralarında yer alacak yemekleri ve aperatifleri e?

Yılbaşı sofralarına lezzetli dokunuş

Heyecanla beklenen yeni yılı evde karşılamaya karar verenler için Muratbey lezzetli aperatif ve yemek önerilerinde bulunuyor. Türkiye’nin milli markası Muratbey’in eşsiz peynirleri ile yılbaşı sofraları hem renkli hem de lezzetli olacak.

 

Pratik, kolay hazırlanan, sağlıklı ve leziz ikramlarla yeni yıl sofraları kurmak isteyenler için Muratbey, geleneksel ve yenilikçi peynirleri ile bol alternatif sunuyor. Muratbey peynirleri ile özenle hazırlanan yemekler damakları şenlendiriyor. Hazırlanışı pratik ancak renkli görünüşe sahip Topi Kokteyl ve Burgu Peynirli Sıcak Salata, doyurucu aperatifler arasında bulunan Patlıcanlı Paçanga Böreği yılbaşı sofralarına lezzet katıyor.

 

Yılın ilk kahvaltısına Muratbey yakışır

Yeni yılın ilk kahvaltısı için de Muratbey Peynirleri sofralara lezzet katacak. Az tuzlu özelliğiyle hem sağlığa hem de damaklara hitap eden Burgu ve Topi, protein deposu Lor Peynir 100 gramı 23 g. Protein içeren ve ayrıca günlük kalsiyum ihtiyacınızın 88’ini, fosfor ihtiyacınızın ise 93 ‘ünü karşılayan Muratbey Taze Kaşar Peyniri, tek bir paket içerisinde bulacağınız Dil, Örgü ve Tel peynirlerinden oluşan Anadolu Lezzetleri kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tercihi olacak. 

 

Topi Kokteyl

Malzemeler:

Muratbey Topi peynir

Orta büyüklükte marul

Sarı ve kırmızı çeri domates

Fesleğen

Nane

Sosu için;

Pancar

Saf zeytinyağı

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı:

Marulun orta yapraklarını kaseye yerleştirin. Sarı ve kırmızı çeri domatesleri dilimleyerek tuz ilave edin. Fesleğen ve nane yapraklarını ince kıyarak bir kabın içerisinde Muratbey Topi Peynir ile buluşturup harmanlayın. (Topi peynirleri bir gece önce fesleğen ve nane ile buluşturarak bekletmek lezzetine lezzet katacaktır).  Muratbey Topi peynirlerini kaseye yerleştirin. Haşlanmış kırmızı pancar suyu ile pancar püresi bir miktar zeytinyağını, tuz ve karabiber karıştırarak peynirlerin üzerine gezdirin.

 

Burgu Peynirli Sıcak Salata

Malzemeler:

Muratbey Burgu peynir

Sızma zeytinyağı

Sarımsak

Havuç

Kabak

Kırmızı ve yeşil biber

Kıvırcık ya da marul yaprakları

Tuz ve karabiber

 

Hazırlanışı:

Zeytinyağını tavaya dökün. Zeytinyağı belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra içine kıyılmış sarımsakları ekleyin. Pişme sırasına göre ince kıyılmış havuç, yeşil-kırmızı biber ve kabakları ekleyerek kavurun. Pişirme sonunda karabiber ve tuz ekleyin. Soğumaya bırakılan sebze harcı ılık hale gelince Muratbey Burgu Peynir ekleyin. Sebzelerle hazırlanan sunum tabağına tüm harcı yerleştirerek servis edin.

Afiyet olsun.

 

Patlıcanlı Paçanga Böreği

İçindekiler:

150 gr. rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar Peynir

1 adet patlıcan

1 adet domates

1 adet yufka

 

Yapılışı:

Patlıcanın dışını soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanı tavada kavurun. Domatesleri küp küp kesin. Sırayla patlıcan ve Muratbey Taze Kaşar Peynir’ini domateslerin üzerine ekleyip böreğin iç harcını hazırlayın.  Yufkaları sigara böreği olacak şekilde kesin ve iç harç ile doldurun. Tavada kızartıp servis edin. Afiyet olsun.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 20.12.2018 14:13
  • Perşembe 20.1 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.