Yüzyılın en şık lideri Atatürk

“Atatürk Kostümleri Sergisi” Başkent’te açıldı

Yüzyılın en şık lideri Atatürk

Yüzyılın en şık lideri Atatürk’ün kostümlerini günümüze taşıyan sergi ANKAmall’da Levon Kordonciyan’ın katılımıyla açıldı

 Kordonciyan: “Çocuklarınızı mutlaka getirin; o dönemin zorluklarıyla neler yapıldığını görsünler”

ECE Türkiye tarafından yönetilen Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden ANKAmall, büyük coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın ardından bu kez de hafızalara kazınan görüntülerin yer aldığı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Yüzyılın en şık giyinen lideri Atatürk’ün giysileri, fotoğrafları eşliğinde Ata’nın terzisi Levon Usta’nın 4’ncü kuşak torunu Levon Kordonciyan tarafından açıldı.

“Çocuklar, o dönemin zorluklarına rağmen yapılanları görsün ve bugünün teknolojisi ile de neler yapılabileceğini anlasınlar”

ANKAmall AVM Müdürü Tahir Yılmaz ile birlikte serginin açılışını gerçekleştiren Kordonciyan bir konuşma yaparak özellikle çocukların bu sergiyi mutlaka görmeleri gerektiğini söyledi. Sergi alanının dolduran ziyaretçiler ve basın mensuplarına seslenen Kordonciyan, “ Bu özel sergiye ev sahipliği yapan ANKAmall yönetimine çok teşekkür ediyorum. Kordonciyan ailesinin de 130’uncu yılını kutluyoruz. Ankara’ya ve tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum ve özellikle ailelere ve öğretmenlere sesleniyorum; çocuklarınızı bu sergiye mutlaka getirin ki;  o dönemin zorluklarına rağmen neler yapıldığını görsünler ve bu günün teknolojisi ile de neler yapabileceklerini anlasınlar.

Sergi, 11 Kasım’a kadar devam edecek

 “Yüzyılın En Şık Lideri’’ olarak kabul edilen Atatürk’ün terzisi olan Levon Usta’nın 4’üncü kuşak torunu, dünyaca ünlü Levon Kordonciyan’ın Ata’nın orijinal kalıpları üzerinden hayata geçirdiği kıyafetler Ankara’da ilk kez bir alışveriş merkezinde sergileniyor. Ata’nın fotoğraflarıyla birlikte sergilenen kostümler arasında Atatürk’ün paltosundan pelerinine, keten kıyafetlerinden avcı kıyafetlerine kadar birçok giysisi yer alıyor.

ANKAmall giriş katta yer alan sergi 11 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 05.11.2018 11:31
  • Salı 21.2 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.2 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.6 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.