AKDENİZ’DE BU HAFTA (14.11.2023)

AKDENİZ’DE BU HAFTA (14.11.2023)

AKDENİZ’DE BU HAFTA  (14.11.2023)

***

Mersin’de ilk kez düzenlenen uluslararası su sporları festivali coşkusu 2 gün sürdü

“BU FESTİVAL AKDENİZ’E ÇOK YAKIŞTI”

Akdeniz Belediyesi’nin ev sahipliğinde; “Rüzgâr Deniz-Rota Akdeniz” sloganıyla Mersin’de ilk kez organize edilen; dünyanın 6 farklı ülkesinden ve Türkiye’nin değişik illerinden 500’ü aşkın sporcunun yüzme, yelken yarışları, su kayağı, plaj voleybolu ve plaj hentbolu, badminton, can kurtarma, çim hokeyi, kite sörf ve kay kay gibi 13 farklı branşta yarıştığı “Uluslararası Akdeniz Su Sporları Festivali; ikinci gün gerçekleşen final karşılaşmalarının ardından sona erdi. Mersin’de ilk kez gerçekleşen, heyecan ve coşkunun hiç eksilmediği uluslararası düzeydeki su sporları festivali Mersinlilerden tam not aldı.

BAŞKAN GÜLTAK;

“SU SPORLARI FESTİVALİMİZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip kentlerden biri olan Mersin’de, ilk defa uluslararası nitelikte bir su sporları festivaline imza atıyor olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarının söyledi. Festivalin, her yaştan insanın katılımıyla yoğun ilgi ve coşku altında gerçekleştiğini ifade eden Başkan Gültak, gelecek yıllarda Dünya ve Avrupa su sporları şampiyonalarının kimi etaplarının da Millet Bahçesi sahil etabında düzenleneceğini belirterek, festivalin gelecekte daha da büyüyerek devam edeceğini kaydetti.

“CUMHURİYETİ KORUYUP YÜCELTMEK EN BÜYÜK GÖREVİMİZDİR”

Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85’inci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyeti anlamak, yüceltmek ve gelecek nesillere en güçlü şekilde teslim etmek, bugün bizlere düşen en asil ve en büyük büyük görevdir” dedi.

AKDENİZLİ ÇOCUKLAR, ATATÜRK EVİ MÜZESİNİ GEZDİ

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Güneş ve Karaduvar mahalleleri kültür ve sanat evlerinde kurs gören kreş sınıfı ve oyun odası çocukları, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihal ettiği ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ dolayısıyla Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti. Atatürk’ün 20 Ocak 1925 tarihinde kente geldiğinde konakladığı Mersin Atatürk Evi Müzesi’ni gezen minikler, Atatürk’ün kullandığı eşyaları, araç gereçleri ve uyuduğu yatağı büyük bir ilgi ve merakla inceledi.

AKDENİZ’DE YENİ DÖNEM UYGULAMALI MESLEKİ KURSLAR BAŞLIYOR

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde, yeni dönem “Bilgisayar Destekli Muhasebe, Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Web Tasarım ile Karakter Modelleme ve Animasyon” kursları başlıyor. Kontenjanla sınırlı olacak ve ücretsiz verilecek kurslara son başvuru tarihi 20 Kasım 2023.

AKDENİZ’DE, ÖMRÜNÜ TAMAMLAYAN PARKE TAŞLARININ YERİNİ SICAK ASFALT ALDI

Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırlarında ömrünü tamamlamış kilitli parke taşlarını sökerek yerine asfalt dökümü gerçekleştiriyor. Ekipler son olarak, Kiremithane Mahallesi 4410 sokakta, ömrünü tamamlayan ve zarar gören parke taşlarını iş makineleri desteğiyle kaldırarak yerine sıcak asfalt serimi yaptı.

AKDENİZ’DE PARK, BAHÇE VE YEŞİL ALANLAR KORUMA ALTINDA

Akdeniz Belediyesi, park, bahçe ve yeşil alanlara yönelik bakım ve temizlik çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, uluslararası su sporları festivali öncesi Millet Bahçesi sahil etabında de lazerli araç yardımıyla sahil bandını baştan sona temizledi. Akdam Parkı, Karaduvar Sardalya Parkı, Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı, Karacailyas Emek ve Karaduvar Şehitlik Parkı’nı da elden geçiren ekipler, Millet Bahçesi Sahil etabındaki ağaçları budadı, Özgür Çocuk Parkı’nda kuruyan ağaçların yerine yenilerini dikti.

 

 

 


Mersin,Akdeniz Belediyesi
belediye365.com

Anahtar Kelimeler: akdeniz’de bu hafta (14.11.2023)
Tarih: 14.11.2023 13:38
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.8 ° / 20.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.