Alanya belediyesinden sanata veto!

Dünya'nın adını ezbere bildiği Türkiye'nin gözbebeği Akdeniz'in tartışmasız en iyi tatil beldesi Alanya’da yerel sanatçılar üvey evlat muamelesi mi görüyor?

Alanya belediyesinden sanata veto!

Ünlü sanatçılar; Onur Kırış, Seda Sayan, Fettah Can gibi isimlerin davet edildiği, Uluslar Arası Turizm ve Sanat Festivalinde milyonlarca lira harcayan Alanya Belediyesi, ilçenin yerel seslerine festival kuşağın da yer vermedi.

Yerel ses sanatçısına yer kalmadı mı?

Turizm cenneti Alanyada Pandemi öncesi her sene yapılan yaz konserleri ve eğlenceler de Alanya'da yaşayan ses sanatçılarına sahne verilmemesi bazı sanatçıları üzdü.

Yerel sanatçılardan bazıları kırgın olduklarını önemle belirttikleri açıklamaların da şu ifadelere yer verdiler. “Turizmin gözbebeği Alanya’ da yaşayan sanata gönül vermiş sanatçılar dururken Alanya belediyesinin inanılmaz rakamlarla davet ettiği ve konserler verdiğini öğrendiğimiz ve aynı mesleği icra ettiğimiz ses sanatçılarına tepkili değiliz. Dileğimiz yerel sanatçıların da festival ve çeşitli organizasyonlar da destek görmesidir. Yetkililerimizin bizlere sahip çıkmasını beklerken üve evlat muamelesi görmek bizleri üzmüştür. Burada yaşıyor hayatımızı bu ilçede kazanıyoruz, bu ilçe de ekonomiye destek sağlıyoruz. Alanya’da yaşayan sanatçılar olarak en kısa zamanda bir araya gelerek dernek kurmayı düşünüyoruz. Yaşadığımız ilçede bizim de emeğimiz olsun, bizlerde hizmet verelim. Kısacası yaşayalım yaşatalım olsun” açıklamasın da bulundular.

Alanya Haber Merkezi/Yiğit Eyhan


Tarih: 26.05.2022 11:07
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.