Arıcılık Eğitimini Tamamlayan Hanımlar Sertifikalarını Aldı

Arıcılık Eğitimini Tamamlayan Hanımlar Sertifikalarını Aldı

Arıcılık Eğitimini Tamamlayan Hanımlar Sertifikalarını Aldı

İlçemizde tarımsal faaliyetler içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olan arıcılığın geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve daha bilinçli yapılmasına katkı sağlanması amacıyla verilen eğitimlerin sonuna gelindi.

Mamak Belediyesi tarafından verilen Arıcılık eğitimine katılan Kutludüğün Mahallesi’ndeki hanımlar, arıların beslenmesi, iyi bal üretimi hakkında işin ustasından eğitim aldı. Eğitimin sonunda hanımlar, sertifikalarını Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Keleş’in elinden aldı.

Kutludüğünlü Hanımlar, Mamak Belediyesi’ne ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye kırsal kalkınma ve kadınlara yönelik verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

“228  kadın arıcı çiftçimize hem eğitim verdik hem de arılı kovan desteğinde bulunduk”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse,Bugüne kadar 228  kadın arıcı çiftçimize hem eğitim verdik hem de arılı kovan desteğinde bulunduk. Bunun yanı sıra 3bin 200 çocuğumuza da ekolojik köyde arıcılık faaliyetlerimizi kendi arılığımızda anlatıp, eğitim verdik ve onları birer çocuk arıcı yaptık. 94 erkek arıcımıza da eğitim verip ayrıca teknik destek de bulunduk . Arıcılarımızın her ihtiyaç duyduklarında yanlarında olup gerekli teknik desteği sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Ankara,Mamak Belediyesi
belediye365.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 10.01.2024 13:46
  • Salı 25.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.