Atakum Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine staj desteği

Atakum Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine staj desteği

Atakum Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine  staj desteği

Atakum Belediyesi ve TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) Samsun Temsilciliği iş birliği ile Samsun'da ve Türkiye’nin farklı illerinde bulunan üniversitelerde, bilgisayar bilimleri üzerine öğrenim gören öğrencilere yönelik; staj destek programı gerçekleştirildi. Staj programına 2023 yılı yaz döneminde, iki grup halinde 25 öğrenci katıldı.

DOLU DOLU PROGRAM

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü ile il dışında eğitim öğretim gören öğrencilerin bulunduğu gruplara, mesai saatleri içerisinde teorik ve uygulamalı staj verildi. Program kapsamında teknik geziler yapan öğrenciler, bilişim dünyasının başarılı girişimcileri ve işletme sahipleri ile bir araya gelme fırsatı buldu. 

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN DEVECİ’YE ZİYARET

Programı tamamlayan iki üniversite öğrencisi, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'ye Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde sürdürülen kurslar ile ilgili hazırladıkları projenin sunumunu yaptı. Göreve geldiği günden itibaren gençleri destekleyen birbirinden önemli çalışmalara imza atan Başkan Deveci, şöyle konuştu: “Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimizin ufuklarını açacak ve potansiyellerini geliştirebilecekleri bir merkez. Atölye çalışmalarında ve kurslarda son teknoloji imkanlarla eğitim veriliyor. Hızla gelişen dijital dünyaya uyumlu, üretken ve dayanışma kültürüyle hareket eden gençler bir araya geliyor. Belediyemizin katkılarıyla gerçekleştirilen staj programını tamamlayan iki öğrencimizin, merkezimize yönelik projesi beni çok duygulandırdı ve gururlandı. Gençlerimizin dinamizmi ve fikirleri bizi gelecek için daha da ümitlendiriyor. Başarılarının devamını diliyorum.”     




 


Samsun,Atakum Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 06.03.2024 07:56
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.