BAŞKAN DEMİR’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Ardahan Belediye Başkanımız Faruk Demir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

BAŞKAN DEMİR’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Başkan Demir mesajında; Ardahan, işgalin en acı yüzünü tatmış, özgür olacağı günü sabırsızlıkla beklemiştir. Tüm baskılara, rağmen bu cesur ve Serhat’ın asil insanları kendisine güveniyordu. İşgal günlerinde Ardahan’da toplanan kongrelerle bağımsızlık ateşi yakılmış, bu ateş Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle harlanmıştır. Kurtuluş Savaşımız boyunca Ardahan’ın dört bir yanında toplanıp işgalcilere karşı direnen binlerce Ardahanlıyı, kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi bugün yine bu meydanda hep birlikte saygıyla, rahmetle anıyoruz.

100 yıl sonra özgür ve bağımsız bir ülkede cumhuriyetimizi kutluyorsak, bunu kendimize ve önderimize, milletimizin Gazi Mustafa Kemal’e olan bitmek bilmez inancına borçluyuz. 100 yıl sonra özgür ve bağımsız bir ülkede cumhuriyetimizi kutluyorsak, bunu dünyanın büyük güçlerine karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir araya gelerek cepheden cepheye savaşmış atalarımıza, dedelerimize borçluyuz.

Onların inancı, onların mücadele azmi, onların kahramanlıkları olmasaydı, bugün kendi ülkesi olmayan bir halktık. Onlar, karşılarındaki güç ne denli büyük olursa olsun, silahları ve orduları ne denli üstün olursa olsun, bağımsızlık ve özgürlüğe olan inançlarıyla yola çıktılar. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazanacağız diye inandılar ve kazandılar. 29 Ekim1923, işte bu inancın sonucudur. 29 Ekim 1923, ulusal egemenliğimizin simgesi Cumhuriyetimizi tüm dünyaya ilan ettiğimiz gündür.

Biz, tam 100 yıl önce Cumhuriyet değerleri etrafında birleşmeyi seçtik. Onun için böyle güçlüyüz. Bugün bu ülkede yaşadığımız tüm güzellikler, Ardahan’da gördüğümüz bu eşitlik ve kardeşlik tablosu, kendimize olan güvenimiz, geleceğimize duyduğumuz umut. Bütün bunlar Cumhuriyet sayesindedir. Cumhuriyet; eşit yurttaşların ortak ilke ve idealler etrafında birliği üzerinde yükselir. Cumhuriyet insan onuruna dayalı, gönüllü bir birliktir. Cumhuriyet; milletin iradesine dayalı bir devlet düzeni demektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik eder, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anar, bütün hemşerilerimi sevgiyle selamlarım" şeklinde konuştu.


Ardahan,Ardahan Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 28.10.2023 18:40
  • Salı 25.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.