BAŞKAN DR. MUSTAFA ÇÖL CANLI YAYINDA SORULARI YANITLADI

BAŞKAN DR. MUSTAFA ÇÖL CANLI YAYINDA SORULARI YANITLADI

BAŞKAN DR. MUSTAFA ÇÖL CANLI YAYINDA SORULARI YANITLADI

Sandıklı Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Çöl, Sandıklı ilçemizde uzun yıllar gazetecilik mesleğini icra eden; Ali Bayar, Ahmet Dağlı ve Serdar Akgör’ün sorularını Canlı yayında cevaplayarak, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sandıklı Kültür Merkezimiz ve Kütüphanemizde yapılan Canlı yayında gazetecilerle buluşan Başkan Dr. Mustafa Çöl, Sandıklı Belediyesi olarak 10 yıllık Başkanlık döneminde yaptığı eserlerini anlatarak, gazetecilerden gelen soruları cevapladılar.

SANDIKLI BELEDİYE BİNASI VE KAYMAKAMLIK BİNASI

Sandıklı Belediye Binası ve Kaymakamlık Binası inşaatı ile ilgili konuşan Başkan Dr. Mustafa Çöl, inşallah yeni hizmet binasının 2024 yılı sonlarına doğru halkımıza hizmet vermeye başlayacağını ifade ederek, Sandıklı Belediyesi olarak tek bir noktadan hizmet vererek, hemşehrilerimizi başka binalara göndermeden işlemlerini çözeceklerini ifade ettiler.

SANJETİ VE DOĞALGAZI KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

SANJET’in ilerleyen zamanlarda biteceği ve Doğalgaz ile Sandıklının ısıtılacağı gibi soru sorulmasını üzerine açıklama yapan Başkan Dr. Mustafa Çöl, sırf bu sene gelecek 10 yıl boyunca sorunsuz çalışması için, 45 Milyon liralık yatırım yaparak SANJET’in Sandıklı halkımızın kullanması için çalıştıklarını ifade etti. Çifte konfora ulaşmak için bu şehre Doğalgaz getirdik, isteyen SANJET isteyen Doğalgazı kullanabilir. Bizler SANJET’ten asla vazgeçmedik bilakis daha fazla kullanmak için girişimleri yapıyoruz, evlere SANJET vermeye devam ediyoruz. dediler.

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI ALİ ÇETİNKAYA SOKAK VE YALINCAK CADDESİ

Kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili sorulan soru üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Dr. Mustafa Çöl, Yalıncak Caddesi ve Ali Çetinkaya Sokak’taki çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

BİR İLÇEYE YAPILAN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ SANDIKLIMIZDA

Millet Bahçesi ve yapılan Festivalle ilgili açıklama yapan Başkan Dr. Mustafa Çöl, Millet Bahçesi Sandıklımıza Cumhurbaşkanımızın hediyesi olduğunu ifade ederek, bir ilçeye yapılan en büyük millet bahçesi olan alanın bugün ki değerinin 200 Milyon TL olduğunu ifade ettiler.

KÜLTÜR MERKEZİ VE KÜTÜPHANEMİZ AÇILIYOR

Canlı yayının yapıldığı Kültür Merkezi ve Kütüphanemizdeki binamızın altını işyerleri üstünü konut yapsaydık, makam odasında yapacağımız ihale ile 1 saatte yapar bitirirdik. Ama bugün örnek bir projedir. Bu mekân 2021 yılında Kültür Bakanlığının en güzel projesi seçilmiştir. Bebek Kütüphanesinden, Anne Kütüphanesine, 3 adet yalıtımlı sinemasına, millet kıraathanesinden, kitap satış mağazalarına, çocuk ve gençlere masa tenisi, playstation odalarına, müzik ve resim odalarına kadar her şey bu binanın içinde var.

 

BÖLGENİN EN ÇOK KADIN İSTİHDAMI SANDIKLIMIZDA

Kadın istihdamında zirvede oldukları ifade eden Başkan Dr. Mustafa Çöl, yapılan tekstil atölyemiz ve sera bölgesinde yaptıkları iyileştirme çalışmaları ile birçok yatırımcının ilçemizde sera kurduklarını bu sayede bölgemize etrafımızdaki il ve ilçelerden çalışmak için çok sayıda kadınlarımızın gelerek çalıştıklarını ifade etti.

ETRAFIMIZDAKİ İLÇELERDE BİZLERİN YAPTIĞI YATIRIMLARIN HİÇ BİRİSİ YOK

Önemli olan Belediyenin bütçesini kullanmadan hizmet verebilmektir. Marifet budur. Belediye bütçesi zaten kullanılacak. Örnek vermek istiyorum etrafımızdaki ilçelerimize bakın Millet Bahçesi yok, Yarı Olimpik Havuz yok, Kültür Merkezi ve Kütüphane yok, 1000 kişilik spor salonu yok. İddia ediyorum, etrafımızdaki bütün ilçe Belediyelerine bakın birde Sandıklı ilçemize yapılan yatırımlara bakın ağırlığımızı hissedeceksiniz.

6. ETAP TOKİ KONUTLARIMIZLA SANDIKLIMIZA 1000 KONUT DAHA KAZANDIRACAĞIZ

Bugün Sandıklı Belediyesine TOKİ için başvuru yapan kişi sayısı 6500. Sandıklıda ilk TOKİ’ler yapıldığında sadece 15 tane satılmış. Nereden nereye geldiğimizi ifade etmek istiyorum. Bugün 4. Etap TOKİ lerimizi bitirdik teslim ettik. 5.Etap TOKİ’lerimiz için eski hayvan pazarının olduğu alanda 368 adet konutumuzun ihalesine çıkılıyor. İnşallah 6.etap TOKİ’ler içinde çalışmalarımız var. Yunus Emre ve Tapduk Mahallemizde TOKİ çalışmaları var bunun içerisine bizler Fatih Mahallesini de ilave etmek istiyoruz. Toplamda 1000 konutluk bir proje yapmak istiyoruz.

KIŞIN ÇALIŞAN İLK YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZUMUZ

Sıfır maliyetle Jeotermal Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yaptık. Normalde yazın açık olur yüzme havuzları bizim havuzumuz Jeotermal destekli olduğu için kışında açık. 10000 kişiye 10 ayda hizmet verdik. 500-600 kardeşimize yüzme antrenörlerimiz sayesinde yüzme öğrettik.

HÜDAİ KAPLICALARIMIZ %100 DOLULUK ORANINA ULAŞTI

Hüdai Kaplıcalarımızdaki otellerimizde 3 aylık rezervasyonlarımız şimdiden dolu. İki otelimizi de Sandıklı Belediye bünyemize tekrar kazandırdık. Sandıklı Hüdai Kaplıcalarımızda büyük bir değişim ve dönüşüm var Villa yapımlarımız devam ediyor.

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYOR GELECEK NESİLLERİMİZE AKTARIYORUZ

Tarihi Hamam Projemiz, Hisar Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma ve Hisar Mahallesi İstinat duvarımız, Tarihi Konağımız gibi tarihi mirasımıza sahip çıkarak gelecek nesillere ulaşması için çalışmalarımızı tamamladık.

ÇEŞMELERİMİZDEN MEMBA SUYU AKACAK

Yeni arıtma tesisimizde memba suyu kalitesinde su üreteceğiz. Çok kısa süre sonra çeşmelerimizden direk memba suyu içeceğiz.

GASTRONOMİ KONAĞIMIZ AÇILIYOR

Gastronomi konağımızda tescilli ürünlerimiz ve Sandıklımıza özgü yiyeceklerimizi tadabilecek, alabilecek.

SOSYAL BELEDİYECİLİK İŞLEMLERİMİZ DEVAM EDİYOR

SANKART uygulaması ile hemşehrilerimiz istediği marketten evlerinin ihtiyaçlarını alabiliyorlar, SANJET öğrencilerimize burs veriyor. Günlük sıcak yemek, evde temizlik işlemleri, evde berber ve kuaför hizmetlerimiz devam ediyor. Engelli bakım merkezimizde engelli vatandaşlarımıza 7/24 hizmet veriliyor. Yunus Emre Mahallemiz de sabah 08:30 akşam 17:30 ilçemizdeki yaşlılarımızı evlerinde alarak burada bakacağımız bakım merkezi kuruyoruz. En kısa zamanda detaylarını açıklayacağız.

Güneş Enerji Santrali kurarak GES Projesi kapsamında; kapalı Pazar yerinin üstünde bir Güneş Enerji Santralimiz var, bunun yanına; 5 megawatt, artı 3 megawatt ile toplamda 8 megawattlık bir santral projemiz var.

Karayolu kantarı Kızılören tarafına taşınıyor. Yunus Emre Mahallemizden uzat tutmak için çok mücadele ettik tırlarla ve kamyonlarla. Yaptığımız girişimler ile inşallah Kızılören tarafına taşınıyorlar, binalarının inşaatı devam ediyor. Yunus Emre Mahallemizi tırdan ve kamyonlardan kurtarıyoruz.

Eski Cezaevi hakkında çok güzel düşüncelerimiz var vatandaşlarımızın kullanımına sunulması için çalışmalarımız var. Çok kısa bir süre sonra açıklayacağız.

 


Afyonkarahisar,Sandıklı Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 20.12.2023 13:09
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.