Başkan Özdemir’den Canlı Yayında Önemli Açıklamalar

Başkan Özdemir’den Canlı Yayında Önemli Açıklamalar

Başkan Özdemir’den Canlı Yayında Önemli Açıklamalar
 
                 
 

“KALE PROJESİ NİĞDE İÇİN MİLAT OLACAK”

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Haber Türk Televizyonunda yaptığı açıklamada, Kale Projesi’nin Niğde için bir milat olacağını belirtti. Başkan Özdemir, proje tamamlandığında kente yılda 500 bine yakın turistin geleceğini öngördüklerini de ifade etti.

 

CANLI YAYINDA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE…

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Haber Türk Televizyonunda canlı yayınlanan “Yerel Seçim 2024” programına konuk oldu.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, çekimleri Niğde Belediyesi tarafından Sanat Galerisine dönüştürülen tarihi Ermeni Kilisesi’nde yapılan programda, Esra Toptaş’ın sorularını yanıtladı.

Niğde’nin tarihi ve turistik değerleri ile doğal güzelliklerinin tanıtılmasına yönelik yaptıkları çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, son 5 yılda hayata geçirdikleri projeler ve yeni dönemde kente kazandıracakları hizmetlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

KALE PROJESİ SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR

“100 Yılın Projesi” olarak adlandırılan Niğde Kalesi ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesine ilişkin çalışmalarda gelinen noktayı değerlendiren Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Kale ve çevresinde başlattığımız projemiz son hızıyla devam ediyor. Türkiye’de kültür varlıkları alanlarında devam eden en hızlı projeler arasında yer alan Niğde Kalesi’ndeki projemizde ilk yapım ihalesini gerçekleştirdik. İhaleyi alan firma çalışmalarına başladı. Yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki Bey de Niğde’mize gelerek çalışmaları yerinde inceleyecek” dedi.

 

PROJE SAYESİNDE NİĞDE’YE YILDA 500 BİN TURİST GELECEK

Kale Projesi’nin Niğde için bir milat olacağına değinen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 70’e yakın tarihi yapının korunup yenileneceği alandaki metruk yapıların yıkıldığını, 2200 hak sahibinden 2000 hak sahibine ait alanlarda kamulaştırmanın tamamlandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kamulaştırma noktasında neredeyse sınırsız bir bütçe verdiğini ifade eden Başkan Özdemir, “Çünkü zor bir proje, Niğde’nin tarihini ayağa kaldırıyoruz. Eski Niğde’yi koruyarak yeniliyoruz. Burayı gelecek nesillere aktaracağımız turizm merkezi haline getiriyoruz. Kale Projesi Niğde için bir milat olacak. Dünya çapında ödül alacağımız bir proje olacak. Butik otellerin, restoranların, tarihi dokuya uyun iş hanlarının, alışveriş merkezlerinin ve açık alanları ile ticari alanların yer alacağı proje tamamlandığında, buraya yıllık 400 bin ila 500 bin arasında turist çekeceğimizi öngörüyoruz” diye konuştu.

 

ESKİ SANAYİ SİTESİ NİĞDE’NİN CAZİBE BÖLGESİ OLACAK

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Eski Sanayi Sitesi’nde devam eden Kentsel Yenileme Projesinin de bölgeyi İç Anadolu’nun en cazibeli bölgesi haline getireceğini söyledi.

Başkan Özdemir, Proje kapsamında şehir merkezinde kalan eski sanayi sitesindeki dükkanları yıkıp yerine, içerisinde alışveriş merkezleri, yaşam alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, otel ve pansiyonları, sinema salonları, küçük bir göletin de yer aldığı turistik bir alan inşa edeceklerini ifade etti.

400 esnafın, yeni sanayi sitesinde Niğde Belediyesi tarafından yapılan modern dükkanlara taşındığını belirten Başkan Özdemir, “Bu proje de anlatılması zor bir projeydi. Bize güvenen ve projeyi uygulamamıza destek veren esnafımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

NİĞDE’DE İŞSİZLİK SORUNU BİTİYOR

Belediye Başkan Emrah Özdemir, canlı yayınlanan programda çoğunluk hissesi Niğde Belediyesine ait olan 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Başkan Özdemir, altyapı çalışmaları devam eden 2. Organize Sanayi Bölgesinde yatırımcıların faaliyete başlamasıyla birlikte Niğde’de işsizlik diye bir sorunun kalmayacağını vurguladı.

Programda Niğde’ye son 2 yıl içerisinde kazandırdıkları 4 kütüphane, Tabal Gastronomi Evi, Halk Ekmek Fabrikası gibi projelerden de bahseden Başkan Özdemir, yeni dönemde çok daha büyük projeleri Niğde’ye kazandıracaklarını, kenti daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için gece gündüz demeden çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 


Niğde,Niğde Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 28.02.2024 13:42
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.