BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU’NDAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU’NDAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU’NDAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Ekicioğlu: Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 1929 yılında söylediği ‘Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar.’ sözünden hareketle; basınımızın vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından birisi olduğunu ifade etmek isterim.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları ifade etti:


“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 1929 yılında söylediği ‘Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar.’ sözünden hareketle; basınımızın vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından birisi olduğunu ifade etmek isterim.


 Demokrasilerde basının “halkın sesi” olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul ise kuşkusuz basının özgür koşullarda çalışmasıdır.


 Basın özgürlüğünün, gerçekleri öğrenme ve halka aktarma hakkı olduğu unutulmamalı ve bu hakkın kullanılmasının, basın camiasının hiçbir baskı, tehdit, yönlendirme, sansür ve cezalandırma altında kalmadan görevini en iyi şekilde yerine getirmesiyle gerçekleşeceği bilinmelidir.


 Basının haber verme ve denetleme başta olmak üzere, görev ve sorumluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için ise basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi gerekmektedir.


 Şiddet ve hakaret içermediği sürece, basın meslek etik ilkeleri çerçevesinde düşünceler ve fikirler özgürce ifade edilebilmelidir. Basınımızın da görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmaması, her şart altında toplum yararını gözetmesi, kişi haklarına ve özel hayata saygıyı üstün tutması, bireylerin doğru, sağlıklı haber alma ve bilgi edinmesini sağlama ilkesinden ödün vermemesi, elbette ki önemli bir sorumluluk olarak yerine getirilmelidir.


 Bu noktada sahada çalışan basın emekçilerimize de demokrasinin gelişimi açısından büyük görevler düşmektedir.

 Bu duygu ve düşüncelerle; zor şartlarda görevini yapan tüm basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor; görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor ve tüm basın emekçilerimize saygı ve selamlarımı sunuyorum.”


Kırşehir,Kırşehir Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 09.01.2024 13:26
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 22.9 ° / 15.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.5 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.