Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Muammer Aksoy ve Abdi İpekçi'yi Anma Mesajı

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Muammer Aksoy ve Abdi İpekçi'yi Anma Mesajı

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan

Ülkemizin herkes için daha adaletli, daha barışçıl, daha özgür yaşanılır bir yer olması yolunda çok kıymetli bilim insanlarını, aydınları, gazetecileri, demokrasi, adalet ve özgürlük savunucularını hain pusularda acımasız cinayetlere kurban verdik.

Ne yazık ki ocak ayı adaleti, demokrasiyi yüceltmek adına bedelini canlarıyla ödeyenlerin anıldığı, Adalet ve Demokrasi Haftası'nın yer aldığı acılarla dolu bir ay…

Üniversite yıllarımda derslerine girme ayrıcalığını da yaşadığım Prof. Dr. Muammer Aksoy da bundan tam 34 yıl önce Ankara'daki evinin önünde hain bir suikaste uğramış, adaletin, özgürlüklerin laikliğin gelişmesi için verdiği mücadeleyi canıyla ödemişti. 

Ve benzer bir acı sonu da 1979'da usta gazetecimiz, aydınımız Abdi İpekçi için yaşadık. 

Aydınlatılmayan karanlıklar acıları birbiri ardını getiriyor, ülkemizin tarihinde kara bir leke olarak kalıyor.

Ancak alçaklara yakışan hain pusularda hayattan koparılan Atatürkçü Düşünce Derneği kurucularından kıymetli bilim insanı Prof. Dr. Muammer Aksoy'u ve yaşamı boyunca düşünce özgürlüğü ve barış savunuculuğu ile tanıdığımız, gazeteciliğin kıymetli isimlerinden Abdi İpekçi'yi katledilişlerinin yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı




 


30.01.2024 11:22

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 30.01.2024 13:30
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 22.9 ° / 15.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.5 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.