Beylikdüzü Gitti, Çapa Geldi..!

Çalışanlar Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanına Seslendi,

Beylikdüzü Gitti, Çapa Geldi..!

Hastanemiz Kapanmasın…

Haksız Karar Tekrar Gözden Geçirilsin…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Beylikdüzü Devlet Hastanesinin Çapa Tıp Fakültesi’nın kullanımına açılacağı yönündeki açıklamasına tepki gösteren Hastane Sağlık sendikaları ortak bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık Sendikalarından Ortak Basın Açıklaması…

Ses, Disk, Hürriyet Sen, Hem Sen, Hekim Sen, Öz Sağlık Sen, Genç Sağlıksen

Yeni Sendika, Beylikdüzu Hastane Temsilciliği

 

Beylikdüzü Gitti, Çapa Geldi..! 

Çalışanlar Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanına Seslendi,

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Beylikdüzü Devlet Hastanesinin Çapa Tıp Fakültesi’nın kullanımına açılacağı yönündeki açıklaması sonrası sendikaların dışında bireysel olarak Hastane çalışanlarından Bülent Özcan bir basın açıklaması yaptı.

 

“Gönüllerimizde Sıkıntıya Vesile Oldu” 

 

Değerli Sağlık Çalışanı Arkadaşlarım, Beylikdüzü Devlet Hastanesi çalışanları olarak Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu bilgilendirme sonrası; Beylikdüzü Devlet Hastanemizin Çapa Tıp Fakültesi’nın kullanımına açılacağı yönünde açıklaması akabinde biz çalışanların Üniversite Hastanemizin yetkililerin gelişiyle Beylikdüzü Devlet Hastanemizin kapanacağı, çalışan tüm sağlık çalışanlarının farklı hastanelere dağıtılacağı endişesi ve hassasiyeti gönüllerimizde sıkıntıya vesile olmuştur. 

“Bakanlığımızdan Hassasiyet Bekliyoruz”

Bu hassasiyet çerçevesinde anlayışınıza sığınarak bütün sağlık çalışanlarını temsilen; Aile düzenimizin bozulacağı, iş huzurumuzun sekteye uğrayacağı endişeli bekleyişinin heyecanıyla bende kendi nazarımda sizlerin sesi olmayı ve bu yazılı açıklamayı yapmayı farkındalık oluşması adına bir işçi olarak sahiplendiğimi bilgilerinize sunuyorum. Büyükçekmece sınırları içinde olan Beylikdüzü Devlet Hastanemize; Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar ve daha birçok ilçeden hastalarımızın şifa bulmak için polikliniklerimizden ve acilimizden hizmet almak adına gelişleri söz konusu. Buna ek olarak Depremzede birçok vatandaşımız bu ilçelerde akrabalarının yanına gelmesiyle bakanlığımızın hassasiyetiyle tedavi desteklerimizden faydalanması ayrıca söz konusu olmuştur. Yaşlılarımız başta olmak üzere tüm hastalarımızın uzun yıllardır raporlu reçetelerini, tedavilerini acil ihtiyaçlarını Beylikdüzü Devlet hastanemizden tüm yoğunluklara rağmen tedavisini gün içinde huzurla bitirmesine tüm sağlık çalışanları olarak vesile oluyoruz. 

“Tüm Sağlık Çalışanları Mağdur Olacaktır”

Çapa Tıp Fakültesinin belirli bölümlerinin bölgemize gelmesinin faydalı olacağı yönünde belki tüm vatandaşlarımız ve çevre esnafımız nezdinde pozitif karşılanabileceği düşünülebilir fakat bölgemizde bulunan tüm güzide sağlık alanlarımızın; Hastanelerinden, Aile Sağlığı Merkezlerine kadar kaliteli bir şekilde vermeye çalıştığımız sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmesine sebep olacağını anlayışınıza sığınarak belirtmek istiyorum. Devletimizin ilgili kurumlarının ve Sağlık Bakanlığımızın hızlı ve sonuç odaklı yaklaşımlarının kıymetli olduğunu belirtmek istiyorum. Fakat bu değişiklikten seçim öncesi bölge halkının kısa ve orta vade de negatif yönde etkileneceğini, tüm sağlık çalışanları bizlerin mağdur olacağını farklı olumsuz yan etkileri olacağını değerli Devlet Büyüklerimize resmin bütünü adına sunmak istiyorum. Değerli Hastane Yöneticilerimizin yapmış oldukları başarılı çalışmaların ışığında hastanemizin maddi verimliliğinin yanı sıra tüm sağlık çalışanları olarak manevi verimliliğin de arttırılması yönünde değerli yöneticilerimizden beklentimiz olduğunun bir hak olduğunu bilgilerinize sunuyorum. 

“Dinamiklerimiz Ve Hedeflerimiz İçinde Doğru Tercih Bekliyoruz”

Değerli Cumhurbaşkanım, Değerli Sağlık Bakanım, Değerli İl Sağlık Müdürüm ve Değerli Çapa Tıp Fakültesi Dekanım; kendi dinamiklerimiz ve hedeflerimiz içinde doğru yer tercihinin yapılmasına vesile olmanızı diliyor, gelecek hedeflerinizde bir işçi olarak başarılar diliyorum. Bir işçi olarak tüm sağlık çalışanlarımızın beklentisi olan söz uçar yazı kalır düşüncesiyle ses olmak adına oluşturduğum bu anlamlı doküman da yer vermek istiyorum; 

· Pandemi de tüm sağlık çalışanlarına verilen ücretsiz ulaşım hakkının sürekli olarak verilmesine, 

· Tüm işçi arkadaşlarımıza tayin hakkının verilmesine bu olamıyorsa zorunlu sebebi olan işçi arkadaşlarımıza bu hakkın verilmesine, 

· Çalışma saatlerinde saat tamamlama ve/veya sürelerinin hastane yönetimlerince esnetilmesine, Aidiyet duygusunun gelişmesine fayda sağlayacağı düşüncesiyle vesile olmanızı diliyorum. Eşi benzeri olmayan Depremde, Pandemide hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımızın ruhları şad olsun. Sevenlerini kaybeden Yaralılarımıza tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor ve baş sağlığı diliyorum. Değerli Devlet Büyüklerimize sonuç odaklı yaklaşımlarına pozitif katkıda bulunmak ve sesimizi duyurmak adına anlayışınıza sığınarak beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN


Anahtar Kelimeler: beylikdüzü gitti çapa geldi..!
Tarih: 17.03.2023 16:13
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 22.9 ° / 15.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.