Bikariyer ile Bahçelievler’de istihdam artıyor

Bikariyer ile Bahçelievler’de istihdam artıyor

Bikariyer ile Bahçelievler’de istihdam artıyor

7 bin kişiye istihdam sağlandı

Bikariyer ile Bahçelievler’de istihdam artıyor

Bahçelievler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bikariyer İstihdam Programı buluşması Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programda konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Teknisyen isteyene teknisyen, tekniker isteyene tekniker, mühendis isteyene mühendis veriyoruz. 23 bin kişiyi firmalarımızla buluşturduk. 7 bin vatandaşımızı, komşumuzu iş sahibi yaptık.” dedi.

 

Bahçelievler Belediyesi tarafından hayat geçirilen önemli projelerden Bikariyer İstihdam Programı başarıyla devam ediyor. Bahçelievler’de istihdamın arttırılmasını sağlayan Bikariyer İstihdam Merkezi buluşması Bahçelievler Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, ilçe protokolü, çok sayıda işveren ve işçi katıldı.

Program iş arayanları işverenlerle buluşturuyor

İstihdam programında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “ İlk belediye başkanlığımız tabi geldik göreve sokaklarda dolaşıyoruz. Her pazartesi halk günü yapıyoruz. Vatandaşlarımızın genel isteği en çok iş ve sosyal destekti. Belli bir kısmını belediyemizde istihdam edebiliyoruz. İhtiyacımıza göre, duruma göre, liyakata göre ama baktık ki bununla başa çıkamıyoruz. Çok iş isteği var. ‘Ne yapabiliriz?’ diye arkadaşlarımızla düşündük. Daha sonrasında sağ olsunlar Bahçelievler’deki firmalardan başladık, kurumsal ve kurumsal olmayanlardan, işçimizin alın terini anında veren sigortasını tam yapan, mesaisini tam ödeyen firmalardan… Daha sonrasında bu durum çığ gibi büyüdü.” dedi.

5 yıldır güzel belediyecilik örneği verdik

Süreci anlatmaya devam eden Bahadır sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize teklifler gelmeye başladı. İnsan kaynakları departmanımız, kariyer merkezimiz özlük dosyalarını çok güzel hazırlamaya başladılar. Teknisyen isteyene teknisyen, tekniker isteyene tekniker, mühendis isteyene mühendis veriyoruz. 23 bin kişiyi firmalarımızla buluşturduk. 7 bin vatandaşımızı komşumuzu iş sahibi yaptık. Burada sadece mavi yakalılara iş bulmadık. Beyaz yakalı arkadaşlarımıza da buluyoruz. Bankadan görevli arkadaşlar ihtisas mezunu işletme mezunu vatandaşlarımızı istiyorlar. Buradaki bakış açımızda kimseyi ayırmadan kimsenin kalbini kırmadan parti, ırk, mezhep ayrımı yapmadan hem belediyemize alışta hem de diğer firmalara hiçbir ayrım yapmadan gönderdik. Paydaş firmalarımıza ve beraber çalıştığımız firmalara ve firma sahiplerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bir belediye başkanı olarak asli vazifem olmasa da biz Cumhurbaşkanımızın başkanlığında beş yıldır Türkiye Yüzyılında güzel bir belediyecilik örneği verdik. Bundan sonra da inşallah bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

İstihdam programında konuşan Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, “ Kişilerin mevcut sahip olmuşları eğitim durumları, almış oldukları eğitim ve iş hayatında edinmiş oldukları deneyimlere göre sadece iş bulmak değil de onların liyakatlarına uygun olacak işi şekillendirme noktasında misyonu üstleniyor. Bu anlamda Bahçelievler Belediyemizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.


İstanbul,Bahçelievler Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 05.02.2024 14:14
  • Salı 25.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.