BİLECİK’İN SAHİP OLDUĞU DOĞAL, TARİHİ GÜZELLİKLERLE KÜLTÜREL DEĞERLERİ ANLATILDI

BİLECİK’İN SAHİP OLDUĞU DOĞAL, TARİHİ GÜZELLİKLERLE KÜLTÜREL DEĞERLERİ ANLATILDI

BİLECİK’İN SAHİP OLDUĞU DOĞAL, TARİHİ GÜZELLİKLERLE KÜLTÜREL DEĞERLERİ ANLATILDI

Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, Bilecik Kent Konseyi ve Bilecik Ticaret Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Bilecikliler Buluşması programında Bilecik'in tarihi, doğal güzellikleri ve sahip olduğu kültürel değerleri sergilendi.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen buluşmaya, Vali Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, kurum ve daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileriyle çok sayıda davetli katıldı.
İl Kültür Turizm Müdürlüğü standlarında Bilecik'i tanıtan görsellerin olduğu programda ayrıca Ekrem Borazan tarafından hazırlanan karikatür sergisi katılımcılarla buluştu. 
Ömrünün 80 yılını çömlek yaparak geçiren Osman Kaya ve Salim Yaşar'ın çömlekten eserler yaptığı  programda Bilecik Kadın Kooperatifleri ve üretici kadınlar pazarı'daki ürünler satışa sunuldu.
Sevil Tuzak tarafından halı dokuma çalışmasının sergilendiği programda İpek böcekçiliği sergisi ve Arıcılar birliğinin stantlarındaki ürünleri katılımcılarla buluştu.
BİLECİK KISA FİLMİNDE ŞEHRİN GÜZELLİKLERİ GÖSTERİLDİ
Bilecik’i tanıtan kısa film, şiir ve zeybek ekibinin gösterilerinin sunulduğu programın açılış konuşmasını Bilecik Kent Konseyi Seyfi Özgen yaptı.
Bilecik’in birçok açıdan sahip olduğu değerleri anlatan Özgen, yapılan ve yapılabilecek projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
BELEDİYE BAŞKANI SUBAŞI:
‘’BİLECİK SADECE BİR ŞEHİR DEĞİL AYNI ZAMANDA BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜÜNÜN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİDİR’’
Bilecik’in sahip olduğu güzellik ve değerleri anlatan Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, konuşmasında şunları söyledi:
‘’ Cumhuriyetimizin 100. yılını coşku ve heyecanla doldurduğumuz bu anlamlı yılda, Bilecik'in güzelliklerini, tarihini ve birliğimizi bir kez daha bir arada kutlamak için Bilecikliler Gününde Cumhuriyetin 100. Yılında Bilecikliler Buluşmasında bir aradayız. Bilecikliler Gününde başta siz salondaki değerli hemşehrilerim olmak üzere dünyanın dört bir yanında bulunan tüm Bilecikli hemşehrilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bilecik, sadece coğrafi bir şehir değil, aynı zamanda burada yaşayan ve yaşamış her bir insanın sevgisi, emeği ve umuduyla şekillenmiş ve şekillenmeye devam eden büyük bir mirastır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, Bilecik olarak bizler, geçmişimizin bize yüklediği sorumlulukla geleceğe daha güçlü bakıyoruz. Bugün burada, birbirimize kenetlenmiş bir şekilde, Cumhuriyetimizin değerlerini yaşatmak, daha aydınlık yarınlara ulaşmak için bir aradayız. Bilecik, sadece bir şehir değil, aynı zamanda birlikte yaşama kültürünün en güzel örneklerinden biridir. Burada her birimiz, sevgi ve saygıyla birbirimize bağlıyız. Bugün burada, bu birlikteliği daha da pekiştirme fırsatı bulduk. Gelecekte de bu birlik ve beraberlik duygusunu canlı tutarak, gelecek nesillere daha iyi bir Bilecik bırakma sözümüzü de yineleyerek daha yaşanabilir, daha eğitimli ve daha sağlıklı bir şehir için birlikte çalışacağız.’’ Şeklinde konuştu.
Vali Şefik Aygöl ise 2 buçuk aylık Bilecik’e hizmet döneminde tanık olduğu güzellikler ile değerleri anlattı.
Bilecik’in her açıdan ele alınarak, sahip olduğu değerler ile zenginliklerin keşfedilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Aygöl, bu konuda hep birlikte çalışma içerisinde olduklarını kaydetti
Bilecik'i tanıtan kısa film şiir ve zeybek ekibi gösterilerinin sunulduğu Bilecikler Buluşmasında Bilecik hemşehri dernekleri üyelerine plaket ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. 
Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi eğitmenlerinden Harun Atabay'ın seslendirdiği  Sandıktaki Türküler konseri ile devam eden Bilecikler Buluşması, Bilecik Belediyesi tarafından Vadi Park'ta verilen yemekle sona erdi.


Bilecik,Bilecik Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 13.11.2023 13:09
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.