"BOZDOĞAN-6" Operasyonuyla 47 DEAŞ Şüphelisi Yakalandı

"BOZDOĞAN-6" Operasyonuyla 47 DEAŞ Şüphelisi Yakalandı

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen "BOZDOĞAN-6" operasyonları kapsamında 5 ilde 47 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.
 
Bakanımız Sayın Yerlikaya, teröristlere göz açtırılmayacağını ve güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle mücadelenin aralıksız süreceğini vurguladı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda; İstanbul, Kırıkkale, Ankara, Adana ve Bursa'da gerçekleştirildi. İstanbul'da 22, Kırıkkale'de 1, Ankara'da 15, Adana'da 2 ve Bursa'da 7 olmak üzere toplam 47 şüpheli DEAŞ terör örgütü faaliyetleri çerçevesinde yakalandı.
 
Bakanımız Sayın Yerlikaya, 1 Haziran 2023'ten itibaren DEAŞ'e yönelik toplam 1.162 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda 2.402 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerinin kahramanlık ve özverili çalışmaları da övgüyle anıldı.
 
Operasyonlar, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha gösterirken, ulusal güvenliğin korunması ve halkın huzuru için yapılan çalışmaların devam edeceği mesajı verildi.

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com

Tarih: 21.02.2024 14:30
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.8 ° / 20.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.