BÜYGİAD Yapılamayanları Yapmaya Devam Ediyor

Büyükçekmece Genç İşadamları Derneği Başkanı Karayün ve Yönetimi İstanbul’da birçok derneğin yapmak isteyip te yapamadığı etkinlikleri arka arkaya yaparak, örnek teşkil etmeye devam ediyor.

BÜYGİAD Yapılamayanları Yapmaya Devam Ediyor

BÜYGİAD Yapılamayanları Yapmaya Devam Ediyor

Büyükçekmece Genç İşadamları Derneği Başkanı Karayün ve Yönetimi İstanbul’da birçok derneğin yapmak isteyip te yapamadığı etkinlikleri arka arkaya yaparak, örnek teşkil etmeye devam ediyor. 

Türkiye ve İstanbul genelinde en fazla aktivite yaparak dikkatleri üzerine çeken Büyükçekmece Genç İşadamları Derneği Başkanı Muhammed Mustafa Karayün, geçtiğimiz gün KGF Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Erdoğan Özegen ve İstanbul Milletvekili, Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Halis Dalkılıç’ın konuşmacı olduğu, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde onlarca yönetici ve yüzlerce genç girişimci iş insanının katıldığı Girişimcilik Konferanslarında konuşan Karayün; Değerli katılımcılar, kıymetli hazirun, BÜYGİAD ailem hepinizi selamların en güzeli olan Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Yoğun Programları Arasında bizleri kırmayarak programımıza katılan KGF Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Erdoğan Özegen Dayıma ve İstanbul Milletvekilimiz, Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Halis Dalkılıç Başkanıma Teşekkür ediyorum. Halis Dalkılıç Başkanımla 2011 yılında Ak Parti İlçe yönetiminin en genç yönetim kurulu üyesi olduğum dönemde tanışmış, övgüleri ve teveccühüyle gönlümüze taht kurmuştu. O günden bu yana, çalışmalarını beğeniyle takip ediyoruz. Fakat değerli başkanımızın affına sığınıyorum ki, Erdoğan Özegen, bizler için çok değerli bir isim. Büyükçekmece'nin dayısı. Kalbimizdeki muhabbeti bambaşka, ne zaman ruhumuz daralsa, sohbetiyle, tecrübeleriyle, yol göstericiliğiyle sığınacağımız bir liman. İyiki varsın Erdoğan dayı.

 

 

“Sosyal Sorumluluk Projelerimizle, Eğitimlerimiz Devam Edecek”

 Bizler Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği olarak ilçemizin dertleriyle dertlenmeye, yaşadığımız şehre değer katmaya, çıkarsızca, komşularımıza hizmet etmeye adanmış bir gurubuz, bir avuç genciz diyemiyorum çünkü 300 Esnaf, 150 Girişimci, 50 İşkadını üyesiyle BÜYGİAD Büyükçekmece'nin en aktif STK'sı olarak karşınızda bulunmakta. İnsani Yardım Faaliyetlerimizle, Sosyal Sorumluluk Projelerimizle, Eğitimlerimiz ve Konferanslarımızla İlçemize ve Burada yaşayan gençlerimize değer katmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin eliyle kurduğumuz İYİLİK HAREKETİMİZLE Yol gözleyen Büyükçekmecenin mazlumlarına derman olamaya çalışıyoruz. Liselerde verdiğimiz Sosyal medya ve Oyun Bağımlılığıyla Mücadele Eğitimlerimizle gençlerimizi sanal alemden korumaya çalışıyoruz.

 

 

“Erdoğan Özegen Dayımıza Teşekkür Ediyorum”

İlkokullarda Hz. Ömer'in "Dağlara Buğdaylar serpin Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler" düsturundan yola çıktığımız kuş besleme etkinliği gerçekleştirdik. Minicik yavrularımızla yaptığımız bu etkinlik onların yüreklerinde derin bir iz bıraktı. Tüm İlkokullarımıza çuvallarca buğday gönderdik. Doğada Çöplük haline getirilmiş bölgeleri ilhak ettiğimiz, Piknikçi terörüne dikkat çektiğimiz sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdik. 3 Yıl önce Afet Timimizi kurduk. Depremin ilk gününden itibaren Hatay'da BÜYGİAD Arama Kurtarma Ekibi çalışmalarına başladı. Onlarca Canı Kurtaran hayatını ortaya koyan arkadaşlarımıza ve Yeğenlerini oradada yalnız bırakmayan Erdoğan Özegen Dayıma teşekkür ediyorum.

“İçişleri Bakanlığımızın Kampanyasına Dahil Olduk”

Deprem Bölgemize Kaymakamlığımızın Kordinesinde Yüzlerce gönüllüyü ve Tırlarca Yardım Malzemesini gönderdik. Pandemi Döneminde Yüzlerce Haneye Erzak ve Nakdi Yardımı ulaştırdık. İçişleri Bakanlığımızın Kampanyasına dahil olarak Şehidimiz Uğur Palancı adına Afrikada Bir Su Kuyusu açtık. Yaşadığımız üzücü Orman yangınında Tırlarca malzemeyi ihtiyaç bölgesine gönderdik ve hemen akabinde de 50 'ye yakın arkadaşımıza Orman Yangını eğitimi aldırdık. Şuan Bünyemizde belgeli sertifikalı 50 Kadar Orman Yangını gönüllümüz bulunmaktadır.

 

 

“Zulme Dilimizle ve Kalbimizle Buğuz Ettik”

Bölgemizde bulunan 85 Derneği bir çatı altında toplayıp, tek yumruk haline getirip,  Kudüs'e destek Mitingi düzenledik ve 100 kadar yerel ve ulusal yayın organında haber olduk. Gönüllerimizin Güneşi, Fahri Kainat efendimiz Hz. Muhammed Mustafa SAV'in  "Bir Haksızlık gördüğünüzde onu elinizle düzeltin, gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin, onada gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğzedin" hadisinden yola çıkarak Kudüsteki zulme dilimizle ve kalbimizle buğuz ettik.

“Ahilik Kurallarını Kendimize Düstur Edindik”

Sel Felaketi yaşayan bölgemize İş Makinelerinde kullanılmak üzere Bin Litre akaryakıt ve Tırlarla yardım malzemesi gönderdik. Doğu Türkistanda Zulüm gören Kardeşlerimize dikkat çekmek için Zulmü Anlatan Resim Sergisini Büyükçekmece Merkez Camii önünde açtık. Yalnızca yaptığımız faliyetlerden birkaçını sizlerle paylaştım, Bu faliyetlerin onlarcasını hayata geçiren Yönetim Kurulu ve Girişimcilik Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizler Ticaretinde düzgün, ahlaklı, özü sözü bir, Ahilik kurallarını kendine düstur edinmiş bir esnaf topluluğuyuz. Hayırda bir adım geri durmayan tevazu sahibi, Genç kardeşlerinin projelerine değer veren, yatırım yapan, onları üretim sahnesine çekmeye çalışan kardeşleriniziz.

 

 

“Dünyaya Nizam Veren Markalar Üretmeliyiz”

Geleceğimizin Üretimde olduğunun, her alanda katma değeri yüksek ürünler üretebilmenin ne kadar büyük bir güç olduğunun farkındayız. Dünyaya nizam veren markalar büyütmemiz gerektiğinin, ilimde, fende, edebiyatta ve maneviyatta önde yürümemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Mücadelemiz, Köklerimizden gelen Dünya devleti ufkunun gereklerini yerine getiren bir nesil için. Maneviyatı yüksek devlet adamları, hayalleri ve ufku geniş bilim insanları, memleket şuuruyla çalışan İş insanları yetiştirmekten başka çaremiz olmadığını biliyoruz.  Çalışmalarımızla siyaset devşirmek için değil, sorumluluk aldığımız kurumumuzda yapmamız elzem olan faaliyetler üzerine kafa yoruyoruz.

“Teknolojik Fabrikaların Temellerini Bu Günden Atıyoruz”

Günü kurtarmak için çalışmıyoruz, biliyoruz ki attığımız her adımın izi geleceğe yol gösterecek. Teknolojik fabrikaların temellerini bu günden atıp, neslimizi gelişime açık, bir adım ötesini hayal edebilecek donanımda yetiştiriyor, dünyaya hükmedebilecek gücün köklerinde olduğunu unutmamaları için ilmek ilmek işliyoruz. Şunu söylemeliyim ki Bizler genç kardeşlerimize inanıyor ve güveniyoruz, onlarında kendilerine inanmalarını ve güvenmelerini bekliyoruz. Geleceğimizin mimarı olan bu memleketin evlatlarını Z kuşağı diye ötekileştirmeye kalkanlara tevessül etmiyor, onlara Z kuşağı değil Asım’ın nesli diyoruz. 

 

 

 “Bu Günün Cephesi, Teknoloji, Bilim ve İlimdir”

Ne diyordu Akif Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek. Sizlere sesleniyorum gençler. O günün cephesi Çanakkaleydi fakat bu günün cephesi, teknoloji, bilim, ilim. Kendinizi sırati mustakim üzere düşmanınızın silahıyla silahlanarak donatın. Lisan öğrenin, zanaat öğrenin, sanat öğrenin. Yüreğinizdeki imandan aldığınız güç ile topluma fayda üretin. sizden muradımız budur. Bu duygu ve düşüncelerle hepiniz sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyor, katılımınız için birkez daha teşekkür ediyorum. 

Haber: Ahmet KARAYÜN


Tarih: 11.05.2023 16:28
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.