Büyükşehir’in kadınlara özel festivali başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin dördüncüsünü düzenlediği Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kapılarını açtı. Hafta sonu da dolu dolu geçecek festivale tüm hemşehrilerini davet eden Başkan Zolan, kadınlarla yaptıkları h

Büyükşehir’in kadınlara özel festivali başladı

Büyükşehir’in kadınlara özel festivali başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin dördüncüsünü düzenlediği Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kapılarını açtı. Hafta sonu da dolu dolu geçecek festivale tüm hemşehrilerini davet eden Başkan Zolan, kadınlarla yaptıkları her projenin başarıya ulaştığını vurgulayarak “Kadın isterse her şeyi başarır” dedi.
08.03.2024
Kadın girişimciler 260 ayrı stantta eserlerini beğeniye sundu

Başkan Zolan: “Kadın isterse her şeyi başarır”

Denizli Büyükşehir Belediyesi ilkini geçen Eylül ayında düzenlediği Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nin dördüncüsü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kapılarını açtı. Türk el sanatlarıyla uğraşan kadın girişimci ve kadın sanatkârların desteklenmesi, gelişmelerine yardımcı olunması, unutulmaya yüz tutmuş sanat ve zanaatların yaşatılması ve aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla dördüncü kez düzenlenen Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nin açılış töreni yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Sanatçı Dilek Türkan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, davetliler ve çok sayıda kadın girişimci katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başkan Osman Zolan açılışta yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreten kadınların yanında olduklarını belirterek onlara tüm imkanlarıyla fırsat verdiklerini söyledi.

“Kadınlarla yaptığımız her proje başarıya ulaşıyor”

Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali’nin gittikçe güçlendiğini dile getiren Başkan Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza spordan sanata, her türlü aktivite ile donanımlarını arttırmaları anlamında ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Kadınlarla yaptığımız her proje başarıya ulaşıyor. Kadınlar isterse her şeyi başarır. Yeter ki istesin, istediğinde önünde hiçbir engel tanımaz” dedi. Dördüncüsünü düzenledikleri festivalin bir kez daha başarılı olacağına inandığını söyleyen Başkan Zolan, şöyle konuştu: “İnşallah bundan sonra da aynı güzellik ile el ele, kol kola devam edeceğiz. Sadece sanat ve spor alanında değil, Mikrokredi Ofisimiz ile de kadınlarımıza finansal destek oluyoruz. El Emeği Pazarımızla da kadınlarımızın ürünlerini değişik mekanlarda halkımıza sunmalarının fırsatını veriyoruz. 50'nin üzerinde branşta meslek edindirme kurslarımız var. Kurslarımızda üretilen ürünlerin satış imkanını da sağlıyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki biriz, beraberiz. Çünkü kadın demek; anne, kız kardeş, kızımız, eşimiz demek. Onların olmadığını düşündüğümüzde hayatın hiçbir anlamı yoktur.” Başkan Zolan festivalin 3 gün boyunca dolu dolu geçeceğini belirterek tüm hemşehrilerini davet etti.

Başkan Zolan her zaman kadınların yanında

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise, Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivalinin çok başarılı olduğunu, bu festivale katılan kadınların maddi kazancın ötesinde manevi kazanımları da olduğunu belirterek Başkan Zolan’a teşekkür etti. AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da, Başkan Osman Zolan’ın kadın üreticilere verdiği desteğin ete kemiğe bürünmüş bir hale gelip festivale dönüşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Özkan, kadın üreticilerin ve girişimcilerin yanında olan Başkan Zolan’a şükranlarını iletti. Kurdele kesimi öncesi duygularını paylaşan Sanatçı Dilek Türkan, kadın el emeğinin çok kıymetli olduğunu belirterek başta Başkan Zolan olmak üzere festivalin düzenlenmesine emek verenlere teşekkür etti. Beraberindeki kadınlarla birlikte festivalin açılış kurdelesini kesen Başkan Zolan daha sonra stantları tek tek gezerek kadınlara kırmızı karanfil hediye etti.

 
.

Denizli,Denizli Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 18.03.2024 23:02
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.6 ° / 18.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.