Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan

Gazetecilik çoğunlukla zorlu koşullarda; saat, mevsim, gece gündüz gözetmeksizin fiziken, zihnen ve psikolojik olarak büyük emek ve cesaret ortaya konarak yapılan mesleklerdendir.

Kamuoyunun doğru, tarafsız ve objektif haber alma hakkına hizmet etmek, güçlünün, egemen olanın değil güçsüzün ve sesini duyuramayanın hakkının sesi olabilmektir.

Günümüzde her an gelişen teknolojiyle haber de çok çabuk üretilen ve kısa zamanda tüketilip eskiyen bir hal almıştır. Gazetecilerimiz de yoğun gündem içerisinde, çağın gereklerine de uyumlanarak bilgi ve donanımlarıyla doğru haberin, objektif ve meslek ilkelerine saygılı haberciliğin uygulayıcısı ve geliştiricisi olarak önemli bir görev ve sorumluluk taşımaktadır.

Bu sorumluluğun zaman zaman çok ağır sonuçları da beraberinde getirdiğini biliyoruz. Bildikleri, düşündükleri, yazdıkları veya aktardıkları nedeniyle şiddete, baskıya maruz kalan ve hatta canından olan çok sayıda gazetecimiz var. Öte yandan, nice gazeteci ve basın mensubu kardeşimiz de Gazze, Ukrayna gibi bölgelerde savaşın, çatışmanın tam ortasında görevleri başında yaşamlarını yitiriyor. Bu ağır ve can alıcı şartlara rağmen görevini icra eden tüm cesur kalemlere, tüm basın mensuplarımıza bir kez daha teşekkür ederek, şiddete ve cinayetlere kurban verdiğimiz, savaşlarda kaybettiğimiz tüm gazeteci ve basın mensuplarımızı da rahmet ve saygıyla anıyorum. Bir anmayı da acısı halen taze olan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde yitirdiğimiz gazeteci ve basın mensuplarımız için yapmak, onları da rahmetle yad etmek isterim.

Bilindiği üzere, toplumlarda demokrasiyi güçlendiren temel unsurlardan biri de basın ve basının özgürlüğüdür. Halkın haber alma özgürlüğüne hizmet eden gazetecilerimizin haklarının korunması, basın özgürlüğünün güvence altında olması da demokrasinin ve toplumların gelişimi açısından son derece önemlidir. Dolayısıyla beklentimiz de özgür basın ve bununla birlikte, mesleğin etik değerlerine saygılı bir habercilik anlayışıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bildiklerini ve doğruları cesurca kaleme alan, toplumu aydınlatan, bu zorlu ve önemi tartışmasız görevi icra eden tüm gazetecilerimiz ve basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, kaybettiğimiz tüm basın emekçilerini de saygı ve rahmetle anıyorum.

Saygılarımla.


Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı


09.01.2024 11:33

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 09.01.2024 13:11
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 22.9 ° / 15.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.5 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.