Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Hrant Dink'i Anma Mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Hrant Dink'i Anma Mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan

Barışın ve dostluğun savunucularından, ülkemizin önemli gazeteci ve aydınlarından Hrant Dink’i, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesinin önünde uğradığı saldırı sonucu 19 Ocak 2007’de kaybetmiştik. Nefretin körleştirdiği ellerle sırtından vurulup kaldırıma düşen yalnızca Hrant’ın cansız bedeni değildi, bu cinayetle o acı an hafızalara hiç unutulmamak üzere utançla kazındı.

O zamandan bu zamana gazetecilerimize, aydınlarımıza karşı şiddet ve baskı sona ermedi ne yazık ki… Oysaki onların dertlendikleri bizlerin dertleriydi, kafa yordukları, çözüm yolu aradıkları bizlerin görmezden gelinen sorunlarıydı, cesaretle açığa çıkardıkları bizlerden gizlenenlerdi… Keşke bilebilseydik, okuyup, araştırıp, dinleyip, anlayabilseydik…

Her zaman ifade ettiğim üzere; düşünce özgürlüğüne vurulan her darbeyi, gazeteci ve aydınlarımızı kurban verdiğimiz bu insanlık dışı şiddet ve saldırıları her daim kınıyor ve lanetliyorum. Alçak bir zihniyetin yaşamdan kopardığı tüm aydınlarımızla, hayatı bir güvercin tedirginliği içinde yaşarken yaşamdan koparılmış Hrant Dink’i de vefat yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. 

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı


18.01.2024 14:16

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 18.01.2024 19:22
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.