Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan

Tahayyül etmekte dahi başarılı olamayabileceğimiz güçlüklerle kazanılmış vatan topraklarının önemini, o toprakları düşmana ezdirmeyen yüreği cesaret ve vatan sevgisi ile dolu kahraman bir milleti; eşsiz ve kıymetli satırlarıyla anlatmıştır vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy…

Bağımsızlık ve egemenlik hedefiyle milli mücadele yıllarının ağır ve zorlu koşullarında varlarını yoklarını ortaya koyan kahraman Mehmetçik ve beraberindeki milletin hikayesini, iradesini, birlik ve beraberliğini, egemenlik şuurunun büyüklüğünü en iyi anlatan satırlar, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak ilan edilmiştir.

Her daim gururla ve coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı'mızın kabul yıldönümünü kutluyor; bu vesile ile Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman Mehmetçiklerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı


12.03.2024 12:29

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 17.03.2024 08:07
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 22.9 ° / 15.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.