Canlı Yayınla Sınırlı Kalmayacak, Büyük Destek Sağlayacağız

Canlı Yayınla Sınırlı Kalmayacak, Büyük Destek Sağlayacağız

Canlı Yayınla Sınırlı Kalmayacak,  Büyük Destek Sağlayacağız

SMA Tip-1 hastası Yağız bebeğe Başkan Vidinlioğlu’ndan tam destek.

Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, SMA Tip 1 tanısı konulan 11 aylık Yağız Batu Demirtaş için yapılan canlı yayına katıldı ve günün hedefi olan 125 bin liralık bağış iki saatte toplandı.

Tekirdağ’da ikamet eden Kastamonulu Hakan Demirtaş ve Çorumlu Zeynep Demirtaş’ın ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Yağız Batu’ya henüz 9 günlükken yapılan testler sonucunda SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konuldu. Yağız Batu’nun tedavisi için gerekli olan 1 milyon 819 bin doların toplanması amacıyla yardım kampanyası düzenleyen aile Tekirdağ Valiliği’nden aldığı izinle hayati bir mücadeleye başladı.

Sosyal medya platformu Instagram üzerinden ‘smayagizbatuu’ ismiyle destek yayınları yapan aile  Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’na ulaştı ve canlı yayına katılmasını talep etti. Ailenin bu istediğini kırmayan Başkan Vidinlioğlu önceki akşam Yağız Batu için gerçekleştirilen destek yayınına katıldı. Yağız Batu için 30 bin lira destekle gecenin ilk bağışını yapan Başkan Vidinlioğlu, MHP Belediye Meclis Üyeleri’nin ise 10 bin lira bağış yaptığını açıkladı. İki saat 20 dakika süren yayın sonunda günün hedefi olan 125 bin liraya ulaşıldı.

Gerçekleştirilen canlı yayında Yağız Batu’nun doğum gününün 5 Ocak olmasından dolayı bağışlar pasta sembolüyle toplandı. Yapılan her 25 liralık bağış bir pasta olarak açıklandı.

“DESTEĞİMİZ CANLI YAYINLA SINIRLI KALMAYACAK”

Türk Milleti’nin gücünü birlikteliğinden aldığını belirten Başkan Vidinlioğlu, “İnşallah hedeflenen rakama biran önce ulaşırız. Bu şekilde benim son dönemde gördüğüm 7-8 yavrumuz var. Bir bölümünün kampanyası bitti bir bölümünün ise kampanyası devam ediyor. Birlikte Yağız Batu’nun hayata tutunmasına vesile oluruz inşallah. Maalesef bu hastalığın tedavisi ülkemizde yok. Herkes az çok demeden destek olsun. Desteğimiz canlı yayınla sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki günlerde hayır sahiplerimizle görüşeceğim. İnşallah bir sonraki yayında daha büyük bir destek sağlanacağız. Biz gücümüzü birlikteliğimizden alıyoruz.” dedi.

Tüm hemşehrilerine seslenen Başkan Vidinlioğlu hastalığın erken teşhis edilmesinin çok önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Kıymetli hemşehrilerim. Hastalığın erken teşhis edilmesi yavrumuz için çok önemli. Kısa sürede bu desteği sağlayabiliriz. Bazı günlük harcamalarımız var kendimize de zarar veren. Az çok demeyin bir paket az aldığınızı düşünün, bir kahve az içtiğinizi düşünün ve o meblağı Yağız için Valilik onaylı hesaba yatırın. Ben inanıyorum. Yağız Batu için gereken 1 milyon 819 bin dolar en kısa süre toplanacaktır.”

Bağışların hızla gelmesi ve yayın hedefinin tutmasıyla birlikte canlı yayına katılan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Allah herkesten razı olsun. Biz birlikte Türkiye’yiz. Çok daha fazlasını yapabiliriz. Çok büyük miktarları yakalayacağız. Önümüzdeki süreçte de irtibatta olacağız. Gerekirse bir yayına daha katılacağız. Canlı yayın sonrasında da Yağız Batu için gerekli görüşmeleri yapacağım. Desteğimiz canlı yayınla sınırlı olmayacak. Tekrar tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“UMUT DOLDUM”

10 aydır çocuğunun sesinin duyurmak için mücadele verdiğini vurgulayan SMA Tip 1 hastası 11 aylık Yağız Batu’nun babası Hakan Demirtaş, Valilik onaylı hesaplar destek olunması talebinde bulundu. Başkan Vidinlioğlu’na sağladığı destek için teşekkür eden Baba Demirtaş, “Yağız Batu 5 Ocak’ta bir yaşına girecek. 13 kilo olmadan tedavi için ilaçlarını alabilirse hayata tutunacak. Bu hastalık tedavi edilmezse maalesef ölümcül! Sesimizi daha geniş kitlelere duyurmak için Belediye Başkanımızın bizimle bu yayına çıkması çok önemliydi. Umut doldum. Allah razı olsun. Verdiğimiz hesap numaraları valilik onaylıdır ve Yağız Batu adınadır. Sadece onun hastalığı için kullanılabilir. Başkanımızın burada olması kampanyanın şeffaflığını gösteriyor. Şuana kadar tedavi için gerekli olan 1 milyon 819 bin doların yüzde 32’sini topladık. 10 aydır evladımın sesini duyurmak için mücadele ediyorum. İnşallah bu sürecin sonunda çocuğumuz sağlığına kavuşacak. Aksini düşünmek dahi istemiyorum.” dedi.


Kastamonu,Kastamonu Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 08.01.2024 13:23
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.