Çocuklar ve Gençler ‘Sertaç Abi’siyle Buluştu

‘Twitch Günleri’ programının konuğu Youtuber ve Twitch yayıncısı Sertaç Güngör oldu.

Çocuklar ve Gençler ‘Sertaç Abi’siyle Buluştu

Çocuklar ve Gençler ‘Sertaç Abi’siyle Buluştu

Youtuber ve Twitch yayıncısı Sertaç Güngör, Esenler Gençlik Merkezi'nde çocuk ve genç takipçileriyle bir araya geldi ve gençlere tavsiyelerde bulundu. 

Esenler Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Twitch Günleri’ programının konuğu Youtuber ve Twitch yayıncısı Sertaç Güngör oldu. Çocukların ve gençlerin ‘Sertaç Abi’si "Youtube ve Oyunların Gerçek Yüzü" temasıyla, gelecekte Youtuber ve yayıncı olmak isteyen gençlere işin mutfak kısmını ve bilinmeyen yönlerini anlattı.

BİLGİSAYAR ÜRETİM YERİDİR, TÜKETİM DEĞİL

“En değerli zamanınızı Youtube izleyeceğinize oyun oynayarak geçirin” tavsiyesinde bulunan ünlü fenomen, “Oyun, tablet ya da telefonda değil bilgisayarda oynanır. 3 yaşındaki bir çocuk da, 15 yaşındaki bir genç de tablet için yapılan oyunları oynayabiliyor. Bunun mümkün olmaması gerektiği için oyunların bilgisayarda oynanması gerekiyor. Bilgisayarda bir kalite var. Bugün oyun oynarken, yarın kendi oyununuzu yapabilirsiniz.  Tablet ve telefonlar, bir şeyleri sürekli tüketin diye yapıldı. Bilgisayar ile siz üretebilirsiniz. Kendinizi geliştirebilirsiniz. Seçtiğiniz oyunlarda da sizinle dalga geçilmesine, sizi kullanmalarına müsaade etmeyin” ifadelerini kullandı. 

ÇOCUKLARA UYDUM YOUTUBER OLDUM

‘Üç çocuk babası bir eğitimci olarak konuşuyorum’ diye sözlerine başlayan Sertaç Güngör, çocuklarla daha iyi bir iletişim kurmak adına çıktığı yeni yolu şu sözlerle anlattı:

“Aslen eğitimciyim. 15 yıldır ilkokul çocuklarına yönelik eğitimler veriyorum. Sosyal medyanın güçlenmesiyle, çocuklar inanılmaz şekilde bu alana kaydılar. Ben de bir eğitimci olarak ‘yeni nesil eğitimcilik’ diyerek bu alana yöneldim. Çocuklar beni daha çok Youtuber olarak tanıyor. Eğitimci olarak ne yapıyorsam, aynısına bu alanda devam ediyorum. Çocukları uzaklaştıramayınca, ben onlara eşlik ettim ve Youtube olayına girdim. Bir ebeveyn olarak da aynı yolu izliyorum. Çocuklarımla oyun oynuyorum. Onlara eşlik ediyorum ki daha farklı alanları değerlendirme imkânımız olsun. Aksi durumda yasak koyulduğun da çocuk daha çok yasağa yöneliyor.” 

Söyleşinin ardından Esenlerli çocuklarla ve gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Sertaç Güngör, e- spor odasında Twitch yayını yapan gençlerin yayınına katıldı.

 

 


Tarih: 23.11.2022 11:32
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.