“Cumhuriyet temel değerlerimizdir”

Döşemealtı Belediye Meclis Toplantısı’nda denetim kurulu raporlarında AKP’li Meclis Üyesi Muhsin Küçükbaşkan’ın bayramda Sümer Ezgü konseri ve meşaleli yürüyüşü için harcanan paraları eleştirmesine Başkan Turgay Genç tokat g

“Cumhuriyet temel değerlerimizdir”

Önce yapılan denetimlere teşekkür eden Başkan Turgay Genç, “Unutmayın ki Cumhuriyet temel değerlerimizdir. Elimden gelse daha büyük konser ve daha büyük yürüyüş yaparım, bu bizim milli Cumhuriyet Bayramımızdır. Önümüzde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı var. Bu bayramı da çocuklarla birlikte coşkulu kutlayacağız. Daha sonra ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı geliyor. Bu bayramı da geleceğin büyükleri olan gençlerimizle kutlayacağız” diye konuştu.

 2021 yılı hesap denetim raporunu tamamladıklarını, denetleme sonucunda çarpıcı ve ilginç faturalarla karşılaştıklarını söyleyen Ak Partili Meclis Üyesi Muhsin Küçükbaşkan, “Her fırsatta ekonomi alanında hükümeti eleştiren yönetimin müdürlükler arası diyaloglarla ne kadar uzak olduğunu gördük. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konseri için harcanan faturaları incelediğimizde Sümer Ezgü ve ekibine, sahne kurulumlarına, ikramlara, meşale parası, bayrak ve tişört ve belediye projelerinin açılışında ki harcamalarda Döşemealtı’nın kaynaklarının nasıl tüketildiğini görüyoruz. Sayın Başkan iyi ki konsere Sümer Ezgü’yü getirmişsiniz. Tarkan’ı getirseydiniz! ‘Döşemealtı’nın vay haline diyorum.’ dedi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Her noktadan tasarruf ederim bu noktada tasarruf etmem. Muhsin Küçükbaşkan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla ilgili eleştiride bulundu. Keşke bütçem olsa Tarkan’ı da getiririm. Keşke bütçem olsa milli değerlerimizi kutlayacak her türlü kaynağı harcarım. Çünkü milli bayramlarımız o kültürü, ruhu, bilinci aktaracağımız temel değerlerimiz. Nasıl dini bayramlarımız bizim için çok kutsalsa milli bayramlarımızı da en iyi şekilde kutlamak ve en iyi programlarla yaşatmak en başta bir Cumhuriyet evladı olarak şahsımın ve bütün arkadaşlarımın görevi” dedi.

Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “O yüzden yok Sümer Ezgü’ye şu verilmiş, meşalelere şu kadar verilmiş diye değil tam aksine bunları nasıl daha genişleterek büyüterek 70-80 bin Döşemealtı’lıyı içerisine dahil edecek organizasyonlar yapmamız lazım. O yüzden de her noktadan tasarruf ederim, bu noktadan tasarruf etmem. Bu bizim milli değerlerimiz çünkü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. O yüzden de bunu Tarkan ile yapacaksam Tarkan’la da yaparım. Yeter ki buna yönelik bütçem olsun. Satın almalarda varsa yanlış bir fatura, denetim üyesisiniz onunla ilgili hemen işlem yapın. Altyapısı bitmemiş yere asfalt dökmek tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektir. 701 kilometrekare alana hizmet ediyoruz. Boşa yatırım yaparak bu hakkı kimseye yedirmem” diye konuştu.


Tarih: 08.04.2022 04:06
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.