CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA YALOVA’DA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RÜZGARI ESECEK

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA YALOVA’DA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RÜZGARI ESECEK

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA YALOVA’DA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RÜZGARI ESECEK

Yalova Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında sürdürebilirlik ve çevre bilincinin temel adımlarını atmak amacıyla 24-25 ve 27 Ekim tarihlerinde ‘Sürdürülebilir Şehir Haftası’na hazırlanıyor.

Yalova Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıl dönümünde, çevreyi korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için 24, 25 ve 27 Ekim tarihlerinde Sürdürülebilir Şehir Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Sürdürülebilir Şehir Haftası içeriğinde; “Yalova İklim Değişikliği Eylem Planı Tanım Toplantısı – Sıfır Emisyon için Pedallıyoruz Şehir Turu ve Su Ayak İziniz Kaç Numara konulu Panel” programları yer alacak.

24 Ekim: “Yalova İklim Değişikliği Eylem Planı Tanıtım Toplantısı”

Yalova Belediyesi ev sahipliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TÜBİTAK MAM’ın katkılarıyla 24 Ekim Salı günü saat 09.30’da Yalova Ticaret Odası toplantı salonunda "Yalova İklim Değişikliği Eylem Planı Tanıtımın Toplantısı” gerçekleştirilecek. Yalova’nın enerji verimliliği, yeşil enerji kullanımı ve karbon ayak izi azaltma konularına yer verilecek.

25 Ekim: “Sıfır Emisyon için Pedallıyoruz Şehir Turu”

Yalova Belediyesi ve Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile Yalova’nın sıfır emisyon hedefine katkıda bulunmak ve Sürdürülebilir Şehir Yalova Haftası’nı duyurmak için 25 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’da özel bisiklet yolunda akademisyenler, sivil toplum kuruluşları üyeleri, kamu ve özel sektör temsilcileri gibi çeşitli isimler bisikletleriyle katılım sağlayacak. Yalova Gençlik Spor İl Müdürlüğü Ek Binası (Diş Hastane Karşısı) önünden başlayacak olan tur, Yürüyen Köşk’te son bulacak.

27 Ekim: “Su Ayak İziniz Kaç Numara?” Konulu Panel

Yalova Belediyesi, gri su ve yağmur suyu kaynaklarının etkili kullanılması amacıyla “Su Ayak İziniz Kaç Numara?” başlıklı bir panel düzenleyecek. 27 Ekim Cuma günü saat 10.00’da Raif Dinçkök Kültür Merkezi meclis salonunda gerçekleşecek panelde, katılımcılar uzman ve başarılı uygulama örnekleri ile su ayak izini en aza indirme seçeneklerini öğrenme fırsatı bulacaklar.


Yalova,Yalova Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 23.10.2023 12:54
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.