Demir; İYİ Parti Kendi Adayını Çıkaracak…

Demir; Önümüzdeki Yerel Seçimlerde Esenyurt ta İYİ Parti olarak kendi Belediye Başkan Adayımızı çıkaracağız dedi.

Demir; İYİ Parti Kendi Adayını Çıkaracak…

Demir; İYİ Parti Kendi Adayını Çıkaracak…

Demir; Önümüzdeki Yerel Seçimlerde Esenyurt ta İYİ Parti olarak kendi Belediye Başkan Adayımızı çıkaracağız dedi.   

Adom ajans medya grup bünyesinde yayın hayatını sürdüren  Start Tv ve Start Türk kanalarında yayınlanan  Nezir Karayün’ün hazırlayıp sunduğu Nezir Karayün’le  Hürbakış programının bugün ki konuğu İYİ Parti Esenyurt  Belediye meclis üyesi ve grup başkan vekili  Enver Demir oldu. 

“Binalar Islah Edilmeli”

Gazeteci  Nezir Karayün’ün sorularını  samimiyetle cevaplayan Enver  Demir; Kahramanmaraş Depreminde hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başlayan Demir; Türkiye’nin bir DEPREM Ülkesi olduğunu ve önlemlerinde ona göre alınması gerektiğine dikkat çekti. Esenyurt özeline gelecek olursak; Esenyurt ta binaların % 95 i betonarme ve bu binaların % 4 ü çok katlı. Esenyurt ta yapılan binaların % 40 ı  2000 yılından sonra imal edilmiş, Doğal olarak bu binalar daha dayanıklı görünüyor. Kalan binaların mutlaka ıslah edilmesi ve dönüştürülmesi gerekmektedir. Aynı şekilde, Esenyurt Çakmaklı Bölgesinde 2000 nin üzerinde Fabrika var.Bu fabrikalarında önemli bir bölümü 2000 yılından önce yapılmış. Bu binaların tümünün gözden geçirilmesi ve dönüştürülmesi gerekmektedir.

“Ortaya Çıkan Rant Ekonomisi”

Esenyurt ta bütün bu çarpık yapılanma ve ıslak zeminler de inşa edilmiş gökdelenlerin ve ortaya çıkan rant ekonomisinin arkasında Esenyur du, Esenyurt Belediyesi kurulduğu dn bu yan yöneten  AK Parti ve CHP var. Bu iki Parti geçen 30-35 yılda Esenyurt ta hiç yolsuzluk-usulsüzlük olmamış,sanki burası rantın başkenti olarak anılmamış gibi hareket edilmiş.

“Fikrimizi Meclise Sunduk”

Biz, meclise girdiğimiz günden bu yan çeşitli defalar Esenyurt ta geçmişte yaşanan inşaat ratları, yolsuzluk ve usulsüzlükler konusunda kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştık. Bugün artık gelinen noktada, beklene olası İstanbul depremi nedeniyle binaların dönüşümü konusunda depreme hazırlıklar konusunda net adımlar atılması gereklidir. Bu konudaki tespit, değerlendirme ve çözüm önerilerimizi Esenyurt Meclis Başkanlığına sunduk.

İyi Parti Eğitim Politikalarını nasıl yönetiyor?

Bende eski bir eğitimci olarak, mevcut iktidarın ülkemizde eğitimi bitirdiler diye düşünüyorum. Ak Parti’nin son 21 yılda oynadığı 2 konu var birincisi ihale sistemi ikincisi eğitimdir. 2 yılda 1 Milli Eğitim Bakanı değişmiş, Bu şunu getirdi gelen her bakan kendi müfredatı ile bir çok değişiklik yaptı hiç birindede başarılı olamadı. İYİ Parti olarak Türk Milli Eğitim müfredatı değiştireceğiz, Kendi felsefemize göre sistem kurarak Türk Milli  Eğitim  sistemimiz olacak. Eğitim sistemini sil baştan yaparak, Köy okullarını unutmayacağız. Türkiye’nin de eğitim sorununu ortadan kaldıracağız dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN


Tarih: 17.03.2023 16:05
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.