Diyarbakır'daki Operasyonla 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır'daki Operasyonla 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır
İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Diyarbakır ili Lice ilçesinde gerçekleştirilen "KAHRAMANLAR-50" Operasyonu'nun başarıyla sonuçlandığını duyurdu. Operasyon kapsamında 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Bakanımız Sayın Yerlikaya, halkın desteği ve dualarıyla terörle mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.
 
Operasyonun İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütüldüğünü ifade eden Bakanımız, teröristlerin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini, ayrıca teröristlere yardım ve yataklık yapan 2 şüphelinin de gözaltına alındığını belirtti.
 
Teröristlerin eylemlerine dair detayları paylaşan Bakanımız Sayın Yerlikaya, operasyonun hedeflerinden biri olan Hasip Şimşek'in Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yer aldığını ve birçok masumun şehit edilmesine yol açtığını bildirdi. Ayrıca Mehmet Akalan adlı teröristin Diyarbakır'da çeşitli sabotaj eylemlerinde bulunduğunu aktardı.
 
Bakanımız Sayın Yerlikaya, operasyonun başarıyla tamamlanmasında emeği geçen MİT mensupları ve jandarma birimlerini tebrik ederken, teröristlerin sonuncusunun etkisiz hale getirilene kadar mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
 

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 13.02.2024 14:29
  • Salı 25.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.