EN LEZZETLİ FESTİVAL BAŞLIYOR

EN LEZZETLİ FESTİVAL BAŞLIYOR

EN LEZZETLİ FESTİVAL BAŞLIYOR

EN LEZZETLİ FESTİVAL BAŞLIYOR

Yozgat Belediyesi 22. Uluslararası Sürmeli Festivali Gastronomi Günleri birbirinden lezzetli tatlar, birbirinden ünlü konukları ile 1-2-3 Aralık tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda başlıyor.

Kadim Şehrimiz Yozgat’ın geçmişten günümüze yerel lezzetlerinin tanıtılacağı, birçok etkinlik ve yarışmaların düzenleneceği Gastronomi Günleri etkinlikleri 1 Aralık Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak açılış töreni ile başlayacak.

YEREL LEZZETLER SAHNE ALACAK

1-2-3 Aralık (Cuma-Cumartesi-Pazar) tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan Yozgat Belediyesi 22. Uluslararası Sürmeli Festivali Gastronomi Günleri etkinliklerinde birbirinden özel yerel lezzetlerimiz hemşehrilerimizle buluşacak. 1 Aralık Cuma Günü Saat 13:30’da yapılacak olan açılış töreni ile birlikte üç gün boyunca sürecek etkinliklerde yerel lezzetlerin yanı sıra Türk Mutfağının lezzetleri de yer alacak.

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ KONUKLAR YER ALACAK

Gastronomi Günleri etkinlikleri kapsamında birbirinden ünlü şefler hazırladıkları yemekleri ve tatlıları hemşehrilerimizin beğenisine sunacaklar. Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı ve İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak, Türk Mutfağının Ünlü Şefi Ömür Akkor, Pınarın Mutfağı Programı ile tanınan Pasta Yapımı ve Süsleme Şefi Pınar Kılıç ve Yozgatlı Hemşehrimiz Şef Fatma Nur Uçar etkinliklerimizde yer alarak Türk Mutfağı’nın lezzetlerini hemşehrilerimize sunacaklar.

HANIM KARDEŞLERİMİZİN EL TATLARI YARIŞACAK

Gastronomi Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Tatlı ve Hamur İşi Yarışması’nda Yozgatlı Hanım kardeşlerimiz el lezzetlerini yarıştıracaklar. 2 Aralık Cumartesi Günü Saat:13.30’da yapılacak yarışmaya başvurmak isteyen hanım kardeşlerimiz 30 Kasım Perşembe gününe kadar 10.00-17.00 saatleri arasında Tarihi Askerlik Şubesi’nde kayıtlarını yaptırabilecekler.

Birbirinden farklı lezzetlerin sunulacağı 22. Uluslararası Sürmeli Festivali Gastronomi Günleri’nde birçok sürpriz etkinlik ve ikramlar yer alacak.

GASTRONOMİ GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

 


Yozgat,Yozgat Belediyesi
belediye365.com

Anahtar Kelimeler: en lezzetli festival başlıyor
Tarih: 28.11.2023 11:19
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 22.9 ° / 15.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.