GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TRABZON’DA DÜZENLENEN TÖRENLERLE ANILDI

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TRABZON’DA DÜZENLENEN TÖRENLERLE ANILDI

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TRABZON’DA DÜZENLENEN TÖRENLERLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde Trabzon’da düzenlenen törenlerle anıldı.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’ne Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cemil Uzuner, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 
ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK BIRAKILDI
Atatürk’ü Anma Töreni, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Sirenlerin ve klaksonların çalınmasıyla devam eden törende, İstiklal Marşı ile göndere çekilen Türk bayrağı yarıya indirildi.
 
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ
Çelenk sunma töreninin ardından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi. İl protokolünün ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yaratıcı drama yöntemiyle günün anlam ve önemini anlatan şiirler okunurken, devamında ise Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Daha sonra ise Vali Yıldırım ve Başkan Vekili Ataman ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Tören, toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sonra erdi.

Trabzon,Trabzon Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 10.11.2023 12:44
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.