Hocalı Soykırımının 31. Yıldönümü Kocaeli’nde Anıldı

Kocaeli Karabağ Azerbaycan Dayanışma ve Yurttaşlık Derneği” başkanlığında, Karabağ, Hocalı Soykırımı ve Ermeni ihanetleri konusunda bir açıkoturum düzenlendi.

Hocalı Soykırımının 31. Yıldönümü Kocaeli’nde Anıldı

Hocalı Soykırımının 31. Yıldönümü Kocaeli’nde Anıldı

“Karabağ Azerbaycandır” Milli Platformunun Türkiye Genel Koordinatörlüğünde;  “Kocaeli Karabağ Azerbaycan Dayanışma ve Yurttaşlık Derneği” başkanlığında, Karabağ, Hocalı Soykırımı ve Ermeni ihanetleri konusunda bir açıkoturum düzenlendi. 

Kocaeli Sivil Toplum merkezinde yapılan toplantıya çok sayıda STK yöneticileri ve üniversite öğrencileri katıldı. 

 

 

Açıkoturum Şehitlerimize saygı duruşu ile Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla başladı.  

Azerbaycan-Türkiye Dev Kardeşlik ve Candaşlık Stratejik Platformu, Azerbaycan Gazileri Devlet Destek Platformu ve Kardeşliğimiz Ebedidir dernekleri adına Emin Hesenli, Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Karabağ Azerbaycandır Türkiye Koordinatörü Dr. Elvin Abdurahmanlı ve Kocaeli Karabağ Derneği Başkanı Prof. Dr. Güneş Şahin birer konuşma yaptılar.

 

 

Yapılan konuşmalarda ve film gösterilerinde; Azerbaycan ve Türkiye’nin tüm Türk devletlerine örnek çalışma ve işbirliği, Azerbaycan’ın siyasi ve ekonomik gelişimi, Karabağ’ın dünü bugünü, Hocalıda yaşananlar, Birinci ve İkinci Karabağ savaşları, Savaş sonrası bölgenin geleceği ile Yeni enerji yollarının önemi dile getirildi.

Oturum soru ve cevaplarla devam etti. Daha sonra konuşmacılara şilt takdimi ile sona erdi. 

Haber: Nezir karayün

 


Tarih: 27.02.2023 14:39
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.