İstanbul'da yoğun kar alarmı!

2 Bakan ve AFAD başkanı İstanbul’a doğru yola çıktı

İstanbul

İçişleri Bakanı Soylu ve Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu İstanbul'a geliyor!

İstanbul'u etkisi alan yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda vatandaş yolda kalırken, trafik de durma noktasına geldi. Başkan Erdoğan İstanbul'da yaşananlar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı Yunus Sezer'e İstanbul'a gitmeleri talimatı verdi.

Başkan Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer, İstanbul'a gelerek çalışmalara destek verecek.

Bakan Karaismailoğlu Marmaray seferlerinin sabaha kadar ücretsiz devam edeceğini bildirdi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Devletimiz olumsuz hava koşullarıyla mücadelede, yurdun dört bir yanında tüm birimleriyle yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. 81 ilde, 4.603 vatandaşımızın mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevki sağlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

 

 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı sosyal medya üzerinden 01.45’de yapmış olduğu açıklamada "494 kişi tahliye edildi. 157 kişi otellere yerleştirildi." İfadelerine yer verdi. Vali ayrıca, 71 caminin vatandaşlara açıldığı duyurusunda bulundu.

 

Vakıflar vatandaşlara destek verecek

TUGVA, ÖNDER, Ensar Vakfı ve İlim Yayma Vakıfları yurtlarını yolda mahsur kalanlar için ücretsiz açtıklarını duyurdu. İHH ekipleri camilere sığınan vatandaşlara ikramlarda bulunmaya başladı.

 

İstanbul Havalimanı'nda, 25.01.2022 tarihli  iniş ve kalkışların iptal saati 13.00'e kadar uzatıldı..

 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu sosyal medya üzerinden vatandaşlara seslendi. Göksu;  "Esenler Kültür Merkezi restoranımızda sıcacık çay ve çorbalarımız 'nizin ikramı olarak hazır. Yolda kalan tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz." dedi..

 

Şiddetini artırmakta olan kar yağışı sebebiyle İstanbul’da bulunan bir çok belediye; ilçeler de bulunan tüm spor salonları, bilgi evleri, kültür merkezleri ve belediye hizmet binaları yoğun kar yağışından etkilenen vatandaşların kullanımına açılmıştır açıklamasında bulunuyor.  

 


Anahtar Kelimeler: karfırtınası
Tarih: 25.01.2022 02:54
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.