İstanbul'da Bir İlki Gerçekleştirdiler

Esenyurt meydanındaki Camide düzenlenen Erzurum'un kurtuluşu

İstanbul

İstanbul'da Bir İlki Gerçekleştirdiler

İstanbul Tüm Erzurumlular Derneği başkanı Şerafettin Polat ve yönetimi tarafından, Esenyurt meydanındaki Camide düzenlenen Erzurum'un kurtuluşu, tüm şehitlerimiz ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okutulan Kuran-ı kerim, Mevlid-i şerif ve lokma dağıtım yapıldı..

 

Esenyurt meydanındaki Camide Erzurum'un kurtuluşu, tüm şehitlerimiz ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okutulan Kuran-ı kerim, Mevlid-i şerif ve lokma dağıtımı yapan,  İstanbul Tüm Erzurumlular Derneği başkanı Şerafettin Polat; Erzurum bizim 81 vilayetlerimizden bir tanesi ve Doğu Anadolu Bölgemizin merkezidir. Erzurumlu olmaktan gurur duyuyorum. Erzurum bizim için ne kadar önemliyse ülkemizin her karış toprağı her vilayeti bizim için de o kadar önemlidir, Çünkü vatanın  her karış toprağı can bedenle alındığı ve şehitlerimizin  kanlarıyla alındığı için  önemli  bir yerdir. Dünyanın gözünde Türkiye olarak çağ açıyor, çağ kapatıyoruz bütün dünya bizi izliyor bizi konuşuyor ve ona göre hareketlerimize  dikkat etmeliyiz.

 

Erzurum'un Kurtuluşu

 Erzurum'un kurtuluşu 12 Mart 1918 tarihinde olmuştur. Kazım Karabekir  Ermeni çetelerinden alıyor ve 1 sene sonra 1919 da Erzurum kongresini gerçekleştiriyor. Bu kongrede devletimiz milletimizin geleceği planlanıyor. Kongre’nin sonucunda kafire nasıl kafa tutacağımızı, nasıl mücadele edeceğimizi ve muzafferiyete nasıl ulaşılacağımız sağlanıyor. Planlamanın sonuca da muzafferiyete ulaşmış oluyoruz, Dolayısıyla Erzurum'un kurtuluşu demek Türkiye Cumhuriyeti'nin  kuruluşu demektir. Erzurum’un kurtuluşu milletimizin yenide şaha kalkışıdır. Kurtuluş savaşımızın işaret fişeği olmuştur. Bu mücadele de bu savaş da kanını akıtan her damla için her şehidimize, gazimize, askerimize, Allah'tan rahmet diliyorum. Biz onlara çok şey borçluyuz, çünkü onlar yardan, sevgiden ve sevgiliden vaz geçerek kendilerini feda etmişlerdir. Vatan’ın her karış toprağı uğruna canlarıyla bedel ödeyerek bize emanet ettiler. Cenabı Allah bu yolda bu istikamette bu şuur da bize de nasip etsin inşallah, kendilerine rahmet ve minnettarlığımı dile getirip tekrardan Allah rahmet eylesin diyorum. Bu programın gerçekleşmesinde Emeği geçen başta yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyor, herkesten Allah  razı olsun. İstanbul Tüm Erzurumlular Derneği olarak, yeni projelerimizde görüşmek  üzere diyor, Kimse de şunu unutmasın ki burası bir dernek değil burası sıcacık bir aile  yuvasıdır dedi. 

Haber: Nezir KARAYÜN


Tarih: 17.03.2023 16:05
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.