KÜÇÜK ŞEYLER

PROF. DR. ÜSTÜN DÖKMEN’İN KAYSERİ KÜÇÜK ŞEYLER ANAOKULU’NDA BÜYÜK SKANDAL!.. OKULDA SİLAH BULUNDURMA, UYGUNSUZ FİLM İZLEME, VELİLERLE CİNSEL İLİŞKİ!..

KÜÇÜK ŞEYLER

Birazdan okuyacağınız Kayseri Küçük Şeyler Anaokulu’nda yaşanan “SKANDAL” haberi sonrası, Üstün Dökmen adı altında faaliyet gösteren mevcut okullarda kurucuların nasıl tepkiler vereceğini tahmin etmek imkansız!.. Eğitim, özellikle de çocukların eğitimi, hem çok ciddi, hem de çok hassas bir iştir!.. Hele ki bu ticareti koskoca bir “profesör doktor” yapıyorsa, durum çok daha hassas olmalıdır. Birazdan okuyacağınız skandallar zinciri sonrası Prof. Dr. Üstün Dökmen ve ortağı Süleyman Hecebil’in sırf “menfaatleri bozulmasın diye” yaşanan skandallar karşısında nasıl sessiz kaldıklarına şahit olacaksınız!..

Kayseri Küçük Şeyler Anaokulu’nun kurucuları Meltem ve Muhammet isminde bir karı-koca. Okul kurulduktan sonra Meltem Hanım, eşi Muhammet Bey’le zor günler geçirmeye başladı. Üstün Dökmen Akademisi’ni arayıp, eşi Muhammet Bey’in okulda silah bulundurduğunu, odasında cinsel içerikli filmler izlediğini ve öğrenci velileriyle gayri ahlaki ilişkiler yaşadığını bildirdi. Öğretmen maaşlarının yatırılmadığını ve böyle giderse okulun geleceğiyle ilgili ciddi sıkıntılar oluşabileceğini ihbar ve ikaz etti. Yani kısaca, kurucusu ve müdürü olduğu okulu ve kendi eşini Üstün Dökmen’e şikayet etti.

Peki sonra ne oldu? Meltem Hanım, Üstün Dökmen’den hiç beklenmediği bir tepkiyle karşılaştı ve Üstün Dökmen tarafından azarlandı!.. Aynı Üstün Dökmen, Muhammet Bey’e; ‘Tüm yetki sende, eşinin okuldaki işine son ver’ dedi, Muhammet Bey de aynen öyle yaptı ve eşinin işine son verdi, okuldan uzaklaştırdı!..

Muhammet Bey iddialara göre Kayseri Küçük Şeyler Anaokulu’nu,  kendi öz kuzenine büyük bir para karşılığı devrederek ve kuzenini dolandırarak, bir öğrencinin velisi olduğu iddia edilen sevgilisiyle birlikte kayıplara karıştı!..

Bu arada Meltem Hanım, defalarca kez eşi Muhammet Bey’den şiddet gördü ve her defasında gidip, hastaneden darp raporu aldı.

Bu skandalların ardından onlarca veli Meltem Hanım’ı aradı ve okula geldiklerini ancak okulda temizlik görevlisinden başka kimseyi bulunmadıklarını söylediler. Okula sahip çıkan kimse olmadığı için, Üstün Dökmen ve ortağı Süleyman Hecebil’in ört pas etmesi ve peş peşe yaşanan skandalların bu kişiler marifetiyle gizlenmesi sonrası okul, sessiz sedasız bir şekilde kapandı!.. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler, eğitim-öğretim döneminin ortasında perişan oldu!..

Meltem Hanım evde elektriği ve suyu olmadan, çocuğuyla birlikte ortada kaldı!.. Çünkü, bir öğrenci velisi olan sevgilisiyle birlikte kaçan Muhammet Bey, eşi Meltem Hanım’a 5 kuruş dahi bırakmadı!..

Bu skandalın patlamasına sebep olan kişi ise bir öğretmen!.. Kendisi Kayseri’deki Üstün Dökmen’e bağlı Küçük Şeyler Anaokulu’nda, yani skandalların yaşandığı okulda öğretmenlik yaparken, hamilelik iznine ayrıldı ve kendisi izindeyken bu skandallar patladı. Meltem Hanım, çok sevdiği ve güvendiği bu öğretmene yaşadıklarını anlattı. Süleyman Hecebil skandalın kulaktan kulağa yayılmasından korktuğu ve zaten olayları ört pas etmek istediği için, hamilelik ve doğum izninde olan bu öğretmeni arayıp azarladı; ‘İzin sonrası o okula bir daha geri dönemezsin, aklını başına al, Meltem Hanım’la görüşme’ diye tehdit etti. İşin gerçeği şuydu ki; Üstün Dökmen ve Süleyman Hecebil, Kayseri’deki okulda art arda yaşanan skandalları bildikleri halde, menfaatlerine zarar gelmesin diye susmuşlar, sessiz kalmışlardı. Hatta okulda hem kurucu, hem de müdür olan Meltem Hanım’ı ödüllendirecekleri ve teşekkür edecekleri yerde, okuldan uzaklaştırdılar, yalnız bıraktılar ve tüm skandallara sebep olan Muhammet Bey’e arka çıktılar!..  

Nitekim Üstün Dökmen’in okulunda çalışırken hamilelik iznine ayrılan ve işine geri dönemediği gibi, tazminat da alamayan onlarca öğretmen olduğu ve hepsinin de Üstün Dökmen’le davalık olduğu biliniyor!. Ayrıca Üstün Dökmen’in devlete 10 milyon liranın üzerinde vergi borcu olduğu da gelen bilgiler arasında.

Prof. Dr. Üstün Dökmen ve ortağı Süleyman Hecebil hakkındaki iddialar bunlarla sınırlı değil!.. Haklarında açılmış onlarca dava, daha yazılıp çizilmemiş birçok olay ve skandal boyutunda iddialar var!.. Gelin görün ki, kuruculara imzalattıkları iş anlaşması (Franchise) gereği, kimse çıkıp da kendi mağduriyetini dile getiremiyor!..

 

 

 


Anahtar Kelimeler: KÜÇÜK ŞEYLER
Tarih: 03.12.2018 11:52
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.