MSB Bakan Yardımcısı Tüfekci, BİLİMFEST’te

MSB Bakan Yardımcısı Tüfekci, BİLİMFEST’te

MSB Bakan Yardımcısı Tüfekci, BİLİMFEST’te

Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekci, Antalya Bilim Festivali’nde düzenlenen bilim söyleşilerinde milli savunma sanayin de gelişim sürecimizi anlattı.

Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST), ziyaretçilerini günde 4 oturumla bilim söyleşileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bilim Festivali’nin son gününün de bilim söyleşilerinin konuğu Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekci, oldu. Tüfekci, Antalya Bilim Festivali’ndeki konferansında ‘Milli Savunma Sanayinde Gelişim Sürecimiz’i anlattı. 1925’li yıllarda sanayide yapılan önemli yatırımların Vecihi Hürkuş Teşebbüsü, Şakir Zümre Bomba Fabrikası, Nuri Killigil Silah Fabrikası, Nuri Demirdağ Uçak Fabrikası, Eskişehir Uçak tamir fabrikası, Tayyare ve Motor, Etimesgut Uçak Fabrikası, Uçak motor Fabrikası olduğunu söyledi. 1950’li yıllarda sanayide yurt dışına bağımlılıkla başlayan sürecin, 1974’lü yıllarda yerini ambargo ve yaptırım engellemelerine bıraktığını açıkladı. 1985’li yıllarda kendisi tasarlamayan, kendisi üretmeyen her şeyi hazır alan Türkiye’nin 1990’lı yıllarda hazır alımdan ortak üretime geçişini, 2000’li yıllarda da  Milli Tasarım ve Üretime geçiş süreçlerini anlattı. Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi,2010 yılından itibaren özgün tasarım ve ileri teknoloji hamleleriyle güçlenen ve gücüne güç katan Türkiye’nin sanayi hamlelerini de konferans dinleyicileriyle paylaştı.  ASELSAN, HAVALSEN,TUSAŞ, ROKETSAN’IN bugün dünya lideri olduğunu da sözlerine ekledi. Milli savunma Sanayi Teknolojisinde kritik tarihin 2004 yılında Başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla başlandığını da vurguladı.  Tüfekci, milli savunma sanayinde Türkiye’nin havada, karada ve denizde geliştirdiği yerli ve milli teknolojileri de ziyaretçilere anlattı. Gençlere de seslenerek “Bizim en büyük gücümüz siz gençlersiniz.” dedi. Gençlere tarihinizi bilin öğüdünde de bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekci, festivalin ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile beraber Antalya Bilim Festivalinin etkinlik alanını gezdi.


Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 22.10.2023 18:50
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 22.9 ° / 15.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.5 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.