Oğul Aktuna kimdir? Oğul Aktuna hakkında merak edilenleri o videoda açıkladı!

Sosyal medyada son dönemde yapmış olduğu paylaşımlarla adından sıkça söz ettiren siyasetçi Oğul Aktuna, son gerçekleştirdiği paylaşımda takipçilerinden gelen yorumlara yanıt vererek kendi hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Oğul Aktuna kimdir? Oğul Aktuna hakkında merak edilenleri o videoda açıkladı!

Çekmiş olduğu bir video ile kendisine gelen bu soruları yanıtlayan Oğul Aktuna’nın son videosu büyük bir beğeni topladı. Videosunda ailesi hakkında bilinmeyenlere de yer veren Aktuna anne ve babasına ek olarak Türkiye’nin ilk kadın opera sanatçısı Semiha Berksoy’un torunu olduğunu da açıkladı.

Oğul Aktuna’nın hakkında merak edilenleri anlattığı videoyu izlemek için: 

https://www.youtube.com/watch?v=9i9Dzsjl7OA 

 

Oğul Aktuna Kimdir?

 Siyasetçi Oğul Aktuna, 10 Aralık 1971 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını üniversiteye kadar İstanbul’da geçiren Aktuna, sonrasında İngiltere’de 1 yıl HenleyCollege’de ekonomi eğitimi ardından da ABD’de 1990-1994 döneminde ABD’nin Oregon eyaletinde bulunan Portland Üniversitesi’nde Yönetim ve Pazarlama alanlarında çift branşta üniversite eğitimini tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

 Akabinde Pepsi Cola, Toprak Holding, Oyak Grubu ve Ereğli Demir Çelik firmalarında orta ve üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulunan Aktuna 2003 yılında ABD’ye dönerek, lisans eğitimini tamamladığı Portland Üniversitesi’nde iş geliştirme alanında yüksek lisans eğitimine başlayarak okul birincisi olarak mezun oldu.

 Aynı zamanda; Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği, Sağlık Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerini üstlenen Yıldırım Aktuna’nın oğlu olan Oğul Aktuna’nın annesi Türkiye’nin en önemli tiyatrocularından ve tiyatro alanındaki hocalarından Prof. Zeliha Berksoy’dur.

 Son haftalarda sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlarla seçim sürecinde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve önemli bir kitleye seslenen Oğul Aktuna’ya hayatı ve kariyeriyle ilgili pek çok soru yöneltilmeye başlamıştı.

Sosyal Medya linkleri:

https://twitter.com/ogulaktuna/status/1655166648465121284?s=20

https://www.facebook.com/reel/1255435528432951

https://youtu.be/1hTD1jZVvcA 

https://www.instagram.com/p/Cr8JHtoNG_O/


Tarih: 08.05.2023 19:02
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.