Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız...

Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız Dediler ve Otizme Kırmızı Işık Yakarak Farkındalık Oluşturdular

Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız...

Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız

Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız Dediler ve Otizme Kırmızı Işık Yakarak Farkındalık Oluşturdular

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününde Engelsizsiniz vakfı ve Esenyurt Rehabilitasyon Merkezi de otizme kırmızı Işık yakıyoruz çağrısı ile büyük bir farkındalık oluşturdu. 

Farkındalık etkinliği Esenyurt’ta bulunan Engelsizsiniz vakfı ev sahipliğinde gerçekleşti. Vakıf üyeleri başta olmak üzere etkinliğe katılan herkes kırmızı giyerek otizmin farkındayız ve onların yanındayız dediler. 

 

 

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Turan Soytaş ; 

“Sadece bugün değil hergün otizmli bireylerimizin yanındayız, farkındalık etkinliğimize destek veren herkese teşekkür ederim “ dedi . 

Farkındalık etkinliğine genç bilim insanı Bilimsenol Platformu kurucusu Emir Belli ve Kimya Mühendisi Derya Kaya da katıldı  . Umudun ışığı her daim bilim dediler ve özel gereksinimli çocuklara bilim atölyesi kurarak deneysel gözlemler yaptırdılar . 

Etkinliğe gönüllü katılan Müzisyen Ferhat Kızılöz ise çocuklar İçin Keman dinletisi gerçekleştirdi. 

 

 

Kızılöz , 

“ Bu tür etkinliklere gönüllü olarak gitmekten büyük mutluluk duyuyorum . Yüzlerindeki ufacık bir gülümseme dünyalara bedel dedi” . 

Etkinliğin bir diğer gönüllüsü ise Make up Artist Dilek Ökmen’di . Çocuklar için birbirinden özel saç örgüleri ve yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi . 

 

 

Ökmen ; 

“Bugün tüm kalbimle buradayım ve çok mutluyum. Herşey sevgi ile başlayacak. Lütfen özel çocuklarımızın hayatını zorlaştırmak yerine kolaylaştırma yollarını arayalım “ dedi . 

Farkındalık etkinliği gün boyu devam etti . Etkinliğe katılan özel gereksinimli çocuklara sahip anneler ise , çocukların sosyalleşmesi adına bu tür etkinliklerin sürekli yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Haber: Nesrin OĞUZ /Start TV

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 02.04.2023 17:44
  • Pazartesi 24.5 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.