SU TASARRUFUNA MASALSI BİR YOLCULUK!

SU TASARRUFUNA MASALSI BİR YOLCULUK!

SU TASARRUFUNA MASALSI BİR YOLCULUK!

Yalova Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Damla ve Arkadaşlarına” adlı tiyatro oyunu, çocuklara su tasarrufu konusunu eğlendirerek öğretti. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, öğrencilerle birlikte izlediği etkinlikte, çocuklara su tasarrufu kartuşları hediye etti.

Yalova Belediyesi, çocuklara su tasarrufu ve su bilinci aşılamak amacıyla “Damla ve Arkadaşlarına” adlı su tasarrufu temalı tiyatro etkinliğini Aralık ayı itibariyle çocuklarla buluşturmaya devam ediyor. Etkinlik kapsamında, Belediye Başkanı Mustafa Tutuk da öğrencilerle birlikte tiyatro oyununu izleyerek çocuklarla buluştu.

Başkan Mustafa Tutuk, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle her bir damla suyun çok büyük önem taşıdığını ve israf edilmemesi gerektiğini anlatan tiyatro oyunu ile çocuklarımız hem eğlendiler hem de su tasarrufu konusunda bilinçlendiler. Bu etkinlikle çocuklarımıza su tasarrufu bilincini aşılamayı hedefledik. İlerleyen yıllarda daha yaşanabilir bir dünya için çocuklarımızın çevre konularında duyarlı bireyler olmalarını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tutuk ayrıca etkinliğin düzenlenmesinde önemli rol oynayan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emirhan Balkaya ve tiyatro ekibine teşekkür etti.

Dünya genelinde yaşanan kuraklık sorununa dikkat çekmek ve her bir su damlasının önemini vurgulamak amacıyla sahnelenen tiyatro oyunu, çocuklara eğlenceli bir şekilde su tasarrufu hakkında bilgiler verdi. Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinlikte, çocuklara öğrendiklerini pekiştirmeleri ve evlerinde uygulamaları için su tasarrufu kartuşu hediye edildi.

Ekrem Bozgül’ün yazıp yönettiği “Damla ve Arkadaşlarına” adlı tiyatro oyunu, tüm Yalova merkez okullarında sergilenerek çocuklara su tasarrufu bilinci yayma amacı hedefleniyor.


Yalova,Yalova Belediyesi
belediye365.com

Anahtar Kelimeler: su tasarrufuna masalsı bir yolculuk!
Tarih: 23.12.2023 19:24
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.