ÜMRANİYE’DE 28 ŞUBAT’A ÖZEL PROGRAM

Ümraniye’de, 28 Şubat süreciyle ilgili özel bir program düzenlendi. Belediye tarafından organize edilen programda, alanında uzman kişiler tarafından 28 Şubat ele alındı. O dönemde basın tarafından nefret dolu haberlerle nasıl provokasyon yapıldığını göst

ÜMRANİYE’DE 28 ŞUBAT’A ÖZEL PROGRAM

Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen "28 Şubat Süreci” konulu programın konukları; Yeni Akit Gazetesi Yazarı Kenan Alpay, GENAR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş ve Eğitimci-Yazar Gülşen Özer oldu. Programda 26. yılında 28 Şubat’ta yaşananlar konuşuldu.

Gerçek dışı iddialar ve ayrımcı söylemlerle dolu haberlerle, bazı medya kuruluşlarının toplumu ne kadar gerdiği ve siyasi atmosferi daha da kötüleştirdiğini belgeleriyle gözler önüne seren “Manşetlerden 28 Şubat Sergisi” de Ümraniyelilerle buluştu.

28 Şubat süreciyle ilgili konuşan Eğitimci-Yazar Gülşen Özer, 28 Şubat sürecinde insanların hukuksuz bir şekilde bir gecede okullarından ve mesleklerinden olduklarının altını çizdi. Bunu düzeltmeye gelince epey zorluk yaşandığını söyledi.

GENAR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş ise, 28 Şubat sürecini anlamak için, Osmanlı döneminden başlayarak, geçen süreç ve dönemeçleri iyi idrak etmek gerektiğinin altını çizdi. Aktaş, “Türk toplumunu değer ve inançlarından uzaklaştırmakla alakalı projelerin yeni olmadığını ve eskiye dayanan emeller olduğunu biliyoruz. 28 Şubat da bu emellerin bir tezahürüdür” dedi.

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Kenan Alpay da, “28 Şubat denildiğinde akla gelen en önemli şey siyasi iradenin sıfırlanması ve siyasi iradeyi destekleyenlerin karar değiştirmesi, değiştirilmiyorsa zor kullanılmasıdır” dedi.

Vatandaşlar, “Manşetlerden 28 Şubat Sergisi”ni 2 Mart’a kadar 08.30-17.00 saatleri arasında Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edebilecek.  


İstanbul,Ümraniye Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 29.02.2024 08:25
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.