Vidinlioğlu: “Kastamonu’muzdaki Bu Merkez Türkiye’deki Üçüncüsü”

Vidinlioğlu: “Kastamonu’muzdaki Bu Merkez Türkiye’deki Üçüncüsü”

Vidinlioğlu: “Kastamonu’muzdaki Bu Merkez Türkiye’deki Üçüncüsü”

FEV Sportif Faaliyetler ve Koordinasyon Merkezi’nin tanıtımı yapıldı.

Fiziksel Engelliler Vakfı Sportif Faaliyetler ve Koordinasyon Merkezi’nin 3’üncüsü Kastamonu’da kuruldu. Vakfın Kastamonu Şubesi’nin tanıtım programına Belediye başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tatar ve Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı’nda tanıtımı yapılan Fiziksel Engelliler Vakfı Sportif Faaliyetler ve Koordinasyon Merkezi, engelli bireylerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunacak. Aileler,  engelli çocuklarına alanında uzman eğitmenler eşliğinde sportif faaliyetler yaptırabilecek.

Sportif faaliyetler öncesinde engelli bireyler birinci aşama sağlık taramasından geçirildi. Vakıf Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tatar tarafından yapılan muayenelerde bireylerin engellilik durumları ve ilk aşamada yapılması gerekenler tespit edildi.

Vakfın Kastamonu Şubesi’nin tanıtım programına Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, bir yıllık emeğin sonrasında mutlu sona ulaşıldığını söyledi.

Kastamonu Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hizmete alınması sonrasında ailelerin talepleri ile engelli bireylere daha fazla hizmet edebilmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Galip Vidinlioğlu:

“Fiziksel engellilerimizin birtakım altyapı çalışmaları, eğitimi, sporu, bedensel gelişimleri ile ilgili Fiziksel Engelliler Vakfımız devreye girdi. Sevgili kardeşim Prof. Dr. Yaşar Tatar ve kıymetli ekibi Gaziantep’ten ve İstanbul’dan olmak üzere 6 kişilik bir ekip geldi. Mekanı derleyip toparladık. Buranın bir görünmesini istedik. Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul’da var, bir Antep’te var üçüncüsü de burada var. Üçüncüsünün burada olmasının sebebi de 40 yıllık dostum. Başka türlü Kastamonu’ya gelme ihtimali çok düşüktü. Hatay var, Kahramanmaraş var, Erzurum var. Aklınıza gelecek ne kadar büyükşehir varsa bunun için sırada. Öyle zannediyorum ki konsepte en uygun olan yer de burası oldu. Parkın içerisi, düz ayak, geniş bir mekan. Sanki bu iş için planlanmış da organize edilmiş gibi oldu. Çok şükür hazır hale getirdik. Bir iki ufak eksik var ama onları da kısa zaman içinde hallederiz” dedi.

Başkan Vidinlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fiziksel engelliler için bazı şeyler çok büyük problem. Yaşamayan bilmez. Evde çocuğunuz olur markete ekmek almaya gidemezsiniz. Uyumak isterseniz ben uyuyunca ne yapacak acaba diye tedirgin olursunuz, uyanık kalmaya çalışırsınız. Çünkü sonuçta olabilecek her türlü problem çok daha ciddi problemleri beraberinde getirecektir. Bizim için sıradan olan şeyler aileler için ve sevgili yavrular için çok ciddi problem. Tuvalet problem, banyo problem, mutfak problem. Genç birer erişkin olduklarında geçirecekleri fizyolojik değişimlere bağlı problemler var. Bu tür problemlerin üstesinden gelmenin de yolu bu yavrularımızın eğitimlerinden geçiyor. Ayrıca fiziksel gelişimlerine katkı için de burada bir sürü alet edevat var. Bunlar tabi ihtiyaca göre takviye edilecek. Ben başta sevgili kardeşim Yaşar Hocam olmak üzere ve diğer hocalarımız olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Burada çalışan personelimiz oldu. Onlara da teşekkür ediyorum. Ayrıca Huriye Hanım derleyip toparlayalım diye büyük emek harcadı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum.”


Kastamonu,Kastamonu Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 29.03.2024 13:08
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.6 ° / 18.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.