Wushu Federasyonu Avrupa ve Balkan Şampiyonalarından Men Edildi

TWF yönetiminin aldığı yanlış kararlar ve hatalı uygulamaları yüzünden Avrupa Wushu Federasyonu ( EWUF) tarafından Avrupa ve Balkan Şampiyonalarından men edildi.

Wushu Federasyonu Avrupa ve Balkan Şampiyonalarından Men Edildi

Wushu Federasyonu Avrupa ve Balkan Şampiyonalarından Men Edildi

TWF yönetiminin aldığı yanlış kararlar ve hatalı uygulamaları yüzünden Avrupa Wushu Federasyonu ( EWUF) tarafından Avrupa ve Balkan Şampiyonalarından men edilerek, federasyon üyeliği de pasif konuma getirildi. Kasım ayında yapılacak Avrupa Wushu Federasyonu Kongresinde de "üyeliğin iptali kararı" alınarak Avrupa'dan ve Dünyadan men edilmesi sağlanacak.

ULUSLARARASI YARIŞMALARDAN MEN EDİLDİ

Avrupa Wushu Federasyonunun (EWUF) yaptığı açıklamaya göre, "Türkiye ve Belçikalı yetkililerin öncülüğünde meşru Avrupa Federasyonuna (EWUF) karşı illegal bir yapılanmaya giderek oluşturulan sözde Avrupa Wushu Federasyonu ( EUWUF ) adıyla faaliyet gösteren federasyonun hiçbir legal yönünün olmadığını, Uluslararası Wushu Federasyonu (IWUF) tarafından tanınan tek legal federasyonun kendileri olduğunu, dolaysı ile ortaya konan bu eylemlerin kendi mevzuatları çerçevesinde suç olduğunu ve üyelikten çıkarılarak, uluslararası yarışmalardan men edilmesi gerektiğini beyan etti.

SPORCULARIMIZ TÜRK BAYRAĞIMIZLA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDEMEYECEK

Bu durumda Türkiye Wushu Federasyonu Avrupa, Balkan ve Dünya Şampiyonalarına Türk Milli Takımı olarak katılamayacak. Ve sporcularımız Türk Bayrağımızla ülkemizi temsil edemeyecek. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye Wushu Federasyonu yönetimi vurdumduymaz ve kanun tanımaz bir şekilde, illegal bir yapı olan EUWUF bünyesinde şampiyonalar organize etmeye devam ediyor.

ULUSLARARASI FEDERASYONLARI HİÇE SAYDILAR

İlki Bulgaristan da yapılan bu illegal şampiyonaların ikincisinin de Ekim ayında Ülkemizde Afyon ilinde yapılacağı duyuruldu. Uluslararası Federasyonları hiçe sayarak yasal olmayan yollarla hemde devlet olarak kabul etmediğimiz Kıbrıs Rum Kesimiyle birlikte federasyon kurarak organizasyonlar yapılmasına Spor Bakanlığını sessiz kalmasının da manidar olduğu ortada.

ZİNCİRLEME USULSÜZLÜKLERİN VE HUKUKSUZLUK

Bu illegal oluşumlar bünyesinde organize edilen sözde şampiyonalara katılan sporcuların nasıl seçildiği de ayrı bir muamma. Buraya katılan sporculara milli sporculuk ünvanının-belgesinin verilmesi de zincirleme usulsüzlüklerin ve hukuksuzluğun bir parçası. Hiçbir adil ve yasal yöntem kullanılmadan tamamen duygusal ve tarafgirlik esası ile (belirlenerek ) seçilerek sözde milli takıma girerek, burada milli olan sporcular üniversite yerleştirme aşamasında bu milliliklerinden dolayı ek puan alarak diğer öğrencilere karşı da adil olmayan bir üstünlük sağlamakta.

 

ORGANİZASYONLAR KİMLERE NELER KAZANDIRIYOR

Asıl üzücü olan konu ise Spor Bakanlığındaki yetkililerin, diğer federasyonlara, yasal faaliyetleeinde bile en ufak tölerans göstermemelerine rağmen Türkiye Wushu Federasyonuna bu kadar iltimas geçmeleri. Hiçbir hukuki yönü ve yasal altyapısı olmayan birtakım organizasyonlarla kimlere neler kazandırılması planlanıyor.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 17.09.2022 16:00
  • Salı 25.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.