Yaban Hayatı İçin “ÇELİK KANATLAR" Havalandı

Yaban Hayatı İçin “ÇELİK KANATLAR" Havalandı

Yaban Hayatı İçin “ÇELİK KANATLAR

 

Diyarbakır'da Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan ve "Çelik Kanatlar" olarak adlandırılan helikopter, sarp arazilere ve karlı bölgelere nesli tehlike altındaki türler başta olmak üzere yaban hayvanları için havalandı.

Yaban hayvanları için havalanan “Çelik Kanatlar” bölgede karın olması ve doğum zamanı nedeniyle sarp arazilere çekildikleri için yem bulmakta zorlanan, nesli tehlike altındaki türlerden yaban keçileri başta olmak üzere yaban hayvanları için Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığının katkısıyla Çermik ve Çüngüş ilçeleri kırsalı ile Karacadağ bölgesine havadan ve karadan yem bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden temin edilen saman, yonca ve yem, zorlu arazi koşulları ve kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan yerlere helikopterle, karadan ulaşımın sağlandığı bölgelere ise araçlarla bırakıldı.

Kent genelinde yaban hayvanlarının korunması amacıyla faaliyetlerde bulunan, denetimlerle kaçak avcılığa geçit vermeyen ekipler, 2023'ün Aralık ayında başlattıkları çalışma kapsamında bugüne kadar belirlenen alanlara 21 ton yem ulaştırdı.


Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com

Tarih: 21.02.2024 02:29
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.