Yardımları Ücretsiz Taşıyacaklar

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. AFAD ve Kızılay tarafından deprem bölgelerinde en çok ihtiyaç duyulan ma

Yardımları Ücretsiz Taşıyacaklar

MNG Kargo, Yurtiçi Kargo, Aras Kargo, Sürat Kargo, PTT ve GKN Kargo bu yardımları ücretsiz olarak ulaştıracaklarını sosyal medya üzerinden duyurdu.

 

MNG Kargo: depremden etkilenen illere ücretsiz ulaştırmak üzere tüm şubelerden ürün kabul ediliyor. Kızılay ile koordineli olarak, deprem bölgesine ulaştırılacak ihtiyaç ürünleri için tırlar tahsis edilerek lojistik destek sağlanıyor. Yeni/kullanılmamış olması gereken ihtiraç ürünlerinin listesi şöyle: Battaniye, mont, bot, bere, eldiven, çocuklar için kışlık giysi, çocuk bezi, çocuk maması, hijyen malzemesi ve powerbank.

Yurtiçi Kargo: oluşturulan ihtiyaç listesindeki ürünleri deprem bölgelerine ücretsiz olarak taşıyacak. Yardım amacıyla gönderilecek ürünlerin sıfır yani kullanılmamış olması isteniyor. Yardım listesinde şu ürünler yer alıyor: Eldiven, mont, bot, bere, çocuklar için mont ve kışlık giysi, temizlik hijyen malzemesi, battaniye, powerbank, konserve, çocuk bezi ve çocuk maması.

Aras kargo: Aras Kargo, depremden etkilenen tüm il ve ilçelere ücretsiz bir şekilde paket taşıyacağını açıkladı. Şirket açıklamasında, “Aras Kargo olarak ihtiyaç listesindeki yardım malzemelerini ihtiyaç halinde deprem bölgelerine ücretsiz olarak ulaştırmak için AFAD ile iş birliği yapıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Sürat kargo: Kızılay tarafından verilen liste içeriğine göre yapacağınız yardım gönderileriniz şubelerimiz tarafından teslim alınacak ve deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

PTT: Elektrikli ocak, seyyar pil, yorgan, yastık, uyku tulumu, su ısıtıcısı, çay, kahve, konserve, tava, tek kullanımlık tabak, çatal bıçak, kaşık, bebek maması, kişisel temizlik ve hijyen ürünleri, çocuk bezi, sıcak tutan giysiler ve diğer Acil yardım malzemeleri Deprem bölgelerine malzeme gönderen vatandaşlar, en yakın PTT şubesine giderek ücretsiz olarak gönderebiliyor.

GKN Kargo: Yaşanan büyük yıkımın ardından Türkiye’nin yeni kargo şirketleri arasında yer alan GKN Kargo da dayanışma ve desteğini göstererek deprem bölgesine gidecek kolileri ücretsiz taşıyacağını açıkladı.


Tarih: 10.02.2023 15:36
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.