YILDA 100.000 ATA TOHUMUNDAN FİDE ÜRETEREK HALKIMIZA ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITIYORUZ

YILDA 100.000 ATA TOHUMUNDAN FİDE ÜRETEREK HALKIMIZA ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITIYORUZ

YILDA 100.000 ATA TOHUMUNDAN FİDE ÜRETEREK HALKIMIZA ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITIYORUZ

Sandıklı Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Çöl, SANJET A.Ş’ye ait seralarda yılda 100.000 ata tohumundan üretilen fidelerin, ilçe sakinlerine ücretsiz olarak dağıtıldığını açıkladı.

Başkan Dr. Mustafa Çöl, yaptığı açıklamada; “Doğaya ve tarıma verdiğimiz önemi bir adım daha ileri taşıyoruz. SANJET A.Ş’nin seralarında gerçekleştirilen bu proje ile her yıl 100.000 ata tohumundan fideler üretiliyor ve vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bu ilçemizin tarımsal zenginliğini artırmak ve vatandaşlarımıza ekonomik destek sağlamak adına önemli bir adımdır.” dedi

Üretilen fidelerin çeşitliliğine de değinen Başkan Dr. Mustafa Çöl, Ata tohumundan elde edilen patlıcan, biber ve domates fidelerinin her yıl belirli aralıklarla dağıtımını gerçekleştirdiğini ifade ederek, hemşehrilerimizin bahçelerinde üretimi sürdürmesi için fidelerin önemli olduğunu ifade etti.

Sandıklı Belediyesimizin tarım ve çevre konularındaki projelerine vurgu yapan Başkan Dr. Mustafa Çöl, sürdürülebilir tarım ve çevre dostu uygulamalarla ilçemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışmalarımıza devam ettiklerini belirterek, bu proje de bunun bir parçası olduğunu dile getirdi.

Projenin unutulmaya yüz tutmuş tohum geleneğini tekrar canlandırması beklediklerini ifade ederek, ilçemizin genelinde olumlu bir etki yaratmasını ve hemşehrilermize destek olmasını beklediklerini belirtti.


Afyonkarahisar,Sandıklı Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 18.12.2023 13:02
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.