50.000’inci cobot satışı tamamladı

Universal Robots 50.000’inci cobot satışı ile sektörde bir dönüm noktasına ulaştı

50.000’inci cobot satışı tamamladı

Kolaboratif robotlar yani cobot’lar, endüstriyel otomasyon sektörünün en hızlı büyüyen segmenti ve 2020 ila 2025 yılları arasında yüzde 30,37’lik Yıllık Bileşik Büyüme Oranı (CAGR) ile büyümesi bekleniyor. Cobot pazarı lideri Universal Robots (UR), daha yüksek verim ve çalışan güvenliği elde etmek isteyen Alman VEMA GmbH’ye sattığı 50.000’inci cobot ile sektördeki lider konumunu pekiştirdi.

 

50.000’inci cobot, Krauchenwies-Göggingen’deki VEMA tesislerinde düzenlenen törenle, Universal Robots Başkanı Jürgen von Hollen tarafından VEMA technische Kunststoffteile GmbH ve VEMA Werkzeug- und Formenbau GmbH’ye teslim edildi.


Dünyanın 1 numaralı kolaboratif robot üreticisi Universal Robots’un yepyeni bir küresel dağıtım ağı, geliştiriciler için yeni bir ekosistem ve sonuç olarak yeni bir iş modeli geliştirdiğini vurgulayan von Hollen, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz 15 yıl boyunca, küçük ve orta ölçekli işletmelerde çok masraflı ya da karmaşık olduğu düşünülen otomasyon süreçleri için tamamen yeni bir pazar segmenti yaratma amacıyla çok çalıştık. Pazar lideri olarak, farkındalık yaratma, standartları belirleme ve geleneksel robot tecrübelerinin etkisi altındaki müşteri algılarını değiştirmek için uğraştık.”

 

VEMA GmbH’nin Universal Robots’un misyonunun gerçekleştiğine dair mükemmel bir örnek olduğunu belirten von Hollen sözlerine şunları ekledi: “VEMA, kendilerinin kurabileceği, programlayabileceği ve yönetebileceği uygun maliyetli, esnek ve kolay kullanımlı bir otomasyon çözümü arıyordu. Tüm bunları Universal Robots’un cobot’larında buldular.”

 

Cobot’lar hem verimi hem de kaliteyi artırıyor

VEMA’nın yeni kolaboratif robotu, üretimde hat sonu uygulamalarında kullanılan alma ve bırakma görevlerinde kullanılan diğer üç cobot arasına katılacak.

 

VEMA GmbH İdari Müdürü Christian Veser, sektörde dönüm noktasının bir simgesi olan 50.000’inci cobot’u aldıkları için son derece mutlu olduklarını ve gece gündüz aralıksız çalışan tesislerine üçüncü bir vardiyayı nasıl ekleyebildiklerini şu sözlerle açıkladı: “Yeni cobot’la verimimizi muazzam ölçüde artırdık hem de daha yüksek kaliteye ulaştık. Çalışanlarımız ergonomik açıdan zorlayıcı işlerden kurtuldu ve kalite testlerine daha çok odaklanma şansı buldular. Covid-19’un getirdiği zorlukların yönetilebilmesinde de cobot’ların başka bir avantajını keşfettik. Cobot’ların sosyal mesafeye ve karantinaya ihtiyaçları yok. Her daim çalışabilirler.”

 

Veser ayrıca şirket çalışanlarının cobot’ları çok sevdiğini hatta onlara isim verdiklerini belirtti. “İlk üç cobot’un adları Elfriede, Günther ve Bruno. Yeni cobot’umuza ise buraya onu teslim etmeye gelen Universal Robots Başkanının hatırası olarak Jürgen adını vereceğiz.”

 

Jürgen von Hollen, bu yılın sonunda Universal Robots yönetimindeki dördüncü yılını tamamlayarak görevinden ayrılacak. “Şirketteki son günlerimde bu dönüm noktasını yaşamak benim için büyük bir ayrıcalık” diyen von Hollen şunları söyledi: “Pazarda ilerlemiş olsak da yeni cobot çözümleri için pazarda müthiş bir potansiyel var. Rakipsiz kurulu sistemimiz ile her zaman müşterilerimizden öğrenmeye devam ediyoruz, bu yaklaşımımızdan güç alarak cobot’larımızı geliştiriyoruz. Bu yaklaşımın gelecek yıllarda da sektördeki liderliğimizi korumamıza yardımcı olacağına inanıyorum.”

 

Universal Robots’un yeni liderinin kim olacağı kesinleşene kadar, 1 Ocak 2021 itibarıyla Teradyne Endüstriyel Otomasyon Grubu Başkanı Gregory Smith geçici olarak görevi üstlenecek. Universal Robots’un ana şirketi Teradyne CEO’su Mark Jagiela, “Dört yıl önce üstlendiği görev ile Universal Robots’u start-up konumundan alıp endüstriyel kolaboratif robot sektöründe tartışmasız küresel bir lider konumuna taşıyan Jürgen’e katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Arkasında, dünya çapındaki müşteri tabanının genişletilmesinin yanı sıra yetenekli işgücü, dağıtım ve teknoloji ortakları ile bağlı ekosistemde bir sonraki seviyeye geçiş için de güçlü bir platform bırakıyor” dedi.

 

 

Universal Robots Hakkında

Merkezi Danimarka’da olan 2005’te kurulan Universal Robots; kolaboratif robot ya da cobot olarak adlandırılan, hafif ve esnek robot kollarıyla endüstriyel robotiği yeniden keşfetmiştir. UR3, UR3e, UR5, UR5e ve UR10, UR10e, UR16e olarak farklı erişim ve taşıma kapasitesiyle CB ve e-Series olarak 2 seri mevcuttur. Universal Robots, dünyanın 50’den fazla ülkesinde kurulu 50.000 cobot ile 60 pazar payına sahiptir. Teradyne Inc.'in bir parçası olan şirketin merkezi Danimarka, Odense'de olup Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan, Romanya, Rusya, Türkiye, Çin, Hindistan, Singapur, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve Meksika’da bulunan bölge ofisleri, dünya çapında yaklaşık 700+ distribütör ve sistem entegratörü ile faaliyet göstermektedir. Universal Robots'un 2019 yılı cirosu 248 milyon dolardır. Universal Robots cobot’ları metal, makine, otomotiv, gıda ve tarım, mobilya, ilaç ve kimya, plastik ve polimer vb. birçok sektörde kullanılmaktadır. Yenilikçi UR+ ‘Tak ve Çalıştır’ uygulamasıyla kolay ve hızlı kurulum sağlayabilen Universal Robots, ücretsiz online eğitim sunulan Universal Robots Akademi ile iş birliğine dayalı robot kavramlarını ve programlanmasını öğrenmek isteyenler için bir platform sunmaktadır. Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, herhangi bir güvenlik bariyeri olmadan insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla (risk değerlendirmesine bağlıdır) kullanıcılara avantaj sağlayan Universal Robots, enerji verimliliği ve dar alanda çalışabilme özellikleriyle işletmelerin maliyetlerini azaltmaktır. Kolaboratif robotlarda standartları belirleyen Universal Robots, robot teknolojisinin Nobel’i sayılan Engelberger Ödülü’nün de sahibi olmuştur.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 24.12.2020 17:31
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.