Bahar alerjisi mi, Koronavirüs mü?

'Polen mevsimi' olarak da anılan bahar aylarında pek çok kişi burunda dolgunluk, tıkanıklık, geniz akıntısı, hapşırma gibi şikayetlerde bulunuyor.

Bahar alerjisi mi, Koronavirüs mü?

Kış mevsiminin bitmesiyle birlikte Nisan ve Mayıs aylarında sıklıkla bahar yorgunluğu, grip, soğuk algınlığı, ishal gibi hastalıklar kendilerini göstermeye başlar. Bu hastalıkların koronavirüs belirtisi olup olmadığı kafamızı karıştırabilir. Peki bahar alerjisi ve koronavirüs belirtilerini nasıl ayırt edeceğiz?

Havaların yavaş yavaş ısınmasıyla beraber doğa da uyanmaya başladı. Çiçek açan bitkiler de haliyle alerjileri tetikleyebiliyor. Bu dönemde nezle, grip alerjik rinit belirtilerine sıkça rastlanıyor. Bunların belirtileri koronavirüse biraz benzese de aralarında çok fark vardır. Bahar alerjisi yorgunluk yapar ve tüm gün kendimizi iyi hmeyebiliriz. Tıkalı burun ve bozulan uyku kalitesine bağlı olan yorgunluk hali hepimizin aklına ilk olarak koronavirüs olup olmadığımız getirebilir. Evet, belirtiler çok benziyor ve tedirgin olmamız da çok normal. Koronavirüsle bahar alerjisini ayırt etmek için bilmeniz gereken en önemli fark 'yüksek ateş' denilebilir.

Bahar alerjisine sahip olan kişilerde burun akıntısı, boğaz ağrısı ve nefes darlığı belirtileri gözlemlenebilir. Bu belirtiler koronavirüse benzese de tek fark genellikle yüksek ateş belirtisidir. Alerjik öksürüklerde, boğaz ağrılarında ve hapşırıklarda ateş yoktur. Yüksek ateş olmadığı durumlarda hemen endişelenmemek gerekir. Alerjik reaksiyonu olan kişiler bu zamanlarda evde kalmalı, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalıdır. Bulundukları odayı sık sık havalandırmaları gereklidir.

 

Nefes darlığı ve öksürük şikayetlerine ek olarak yüksek ateş belirtisi varsa o zaman yetkililerle iletişime geçilebilir. Alo 184 Koronavirüs Danışma Hattı'nı arayarak bilgi alabilirsiniz ya da 112'yi arayarak kendinizi hastaneye taşımaları için başvurabilirsiniz. Fazla endişelenmeye de hiç gerek yok, sonuçta her belirti koronavirüs vakası değildir. Ama tedbiri elden bırakmamak da önemli


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 02.05.2021 15:17
  • Cuma 21.6 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.4 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.