BTP'den Kanal İstanbul çıkışı

Baş; “AB’ye ‘Al Şu 5 Milyar Euro’yu Suriyeliler Sende Kalsın’ Diyecek Lider Lazım”

BTP

Bağımsız Türkiye Partisi’nde (BTP) kongre süreci başladı. Genel Başkan Hüseyin Baş partisinin İstanbul Esenyurt ilçe kongresine katıldı.

 

Ekrem Yıldız’ın yeniden ilçe başkanı seçildiği kongrede partililere seslenen Hüseyin Baş gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yaptığı Suriyelilere 3 yıl için 3,5 milyar Euro destek teklifini değerlendiren BTP lideri şunları söyledi, “Avrupa Birliği , 'Türkiye 2024 yılına kadar Suriyelileri içeride tutsun 3,5 milyar Euro vereceğiz" diyor. Bize öyle bir başkan lazım ki Avrupa'ya dönüp şunu diyecek, "Ey Avrupa Suriyelileri sen al biz sana 5 milyar Euro verelim." Koca bir tarihe sahip olan Türk milletini uluslararası arenada dilenci ettiler. Niye yaptılar bunu? Çünkü ellerinde ekonomi diye hiçbir şey yok, anlatacakları - yapacakları hiçbir şey yok. Ne ekonomiyi düzeltebildiler, ne sosyal adaleti sağlayabildiler, ne eğitimi düzeltebildiler, ne hukuku düzeltebildiler... Hiçbir şey yapamadılar. Nereye el attılarsa bozdular gittiler.”

 

Kanal İstanbul çıkışı

Kanal İstanbul tartışmalarına da giren BTP lideri Baş, “Kanal İstanbul'u halka sorsunlar” tekliflerine gelen, ‘Bizim kimseye sormaya ihtiyacımız yok. Merak etmeyin biz sorulması gerekenlere sorduk' şeklindeki cevaba şu karşılığı verdi,  “ Zaten Türkiye'nin problemi bu değil mi? Her şeyi Amerikalıya, Avrupalıya sordular! Dedeleri bu topraklar için kanını dökmüş, canını vermiş bu millete hiçbir şey sormadılar.”

 

“1 dakika geç kaldı diye sınava almıyorlar”

YKS’ye bir dakika geç kaldığı için sınava alınmayan gençlerin durumu da BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın gündemindeydi.

Baş, “Çocuk 12 yıl okuyor. Kalkıp evinden sınava gidiyor. Neymiş efendim 1 dakika geç kalmış... Sınava almıyorlar. Çocuklar sınav kapılarında harap oluyor. Niye? Sorular çalınabilir! Bu ülkede öğrencinin soru çaldığı ne zaman görülmüş? Bu ülkede YÖK Başkanlığı yapmış kişilerin soru çaldığını gördük, yandaş dershanelerin soru çaldığını gördük ama hiç öğrencinin soru çaldığını görmedik. Ne alıp veremediğiniz var bu öğrencilerle.”

 

“Atatürk'ün torunları, Haydar Baş'ın evlatları olarak…”

Hüseyin Baş BTP Esenyurt ilçe kongresindeki konuşmasını şu dikkat çekici ifadelerle noktaladı, “Biz Atatürk'ün torunları, Haydar Baş'ın evlatları olarak bu ülkeyi hak ettiği yere taşıyacağız. Türk devletinin kainat devleti olmasını ideal edinen, açlığa, sefalete, yoksulluğa dur diyen insan Haydar hocadır. Bunu yapan insan Atatürk'tür. Bunu yapan insan Kerbela'da İmam Hüseyin, Çanakkale'de Mustafa Kemal'dir. İşte biz bunu yapabilecek insanlarız. O zaman üzerimize düşen vazifeyi bihakkın yerine getireceğiz. Kongrelerimiz başladı. İlçe, il kongrelerimizi yapacağız, büyük kongremizi yapacağız… Ondan sonra da seçim için yollara düşeceğiz. Sonra iktidarı alacağız. Görevimiz bitecek mi? Bitmeyecek. Bizim idealimiz neydi? Türkiye'yi kainat devleti haline getirmekti. İşte o ideal için çalışacağız. Devlet nasıl yönetilir, millete nasıl hizmet edilir geçmiştekilere de gelecektekilere de göstereceğiz. Bizim idealimiz bu. Allah hepimize ideali yaşamayı, yaşatmayı ve başarmayı nasip eylesin.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Anahtar Kelimeler: BTP Hüseyin Baş
Tarih: 08.07.2021 18:08
  • Cuma 24.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 25.3 ° / 16.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.